Ⅰ.根据提示写出单词的正确形式
1.The soil was washed away by the flood, exposing bare (光秃的) rock. 2.I folded (对折) the handkerchief and put it in my pocket.
3.David had to pull out of the Championships when his horse went lame (瘸的). 4.At the formal party I felt very awkward (尴尬的) and out of date. 5.A rainbow (彩虹) is usually seen after a heavy rain. 6.The adjustable (adjust) seat can be raised.
7.Apparently (apparent), he is weak, but he has hidden strength.
8.He was angry with himself for having made such a foolish (fool) mistake. 9.My classmate told me to hold the rope firmly (firm).
10.You need to take some exercise to loosen (loose) up your muscles. Ⅱ.选词填空
fold back, have a population of, in the distance, set off, make up, stare at, come across, pull out, pick up, green with envy
1.We need to fold_back all the towels in an hour because all our guests have already been on their way here.
2.When I come_across a new word in reading, I put it down in my notebook. 3.I could even hear the sound of my dog in_the_distance because I am so familiar with that.
4.Hunan Province has_a_population_of more than 66 million, which is a huge number.
5.The teacher asked the students to make_up short dialogues by themselves. 6.Lily set_off for the USA, where her boyfriend was working. 7.He went to the dentist's and had a bad tooth pulled_out yesterday. 8.Don't stare_at someone like that; it's not polite.
9.Nowadays we often pick_up a lot of information via the Internet.
10.Don't be green_with_envy;_he deserves the prize, since he has spent a whole month on that paper.
Ⅲ.完成句子
1.她那么年轻,怎么会得到那份工作呢?
How_come she got the job when she was so young? 2.玛丽穿蓝色的衣服,而珍妮穿红色的衣服。
Mary was dressed in blue while_Jane_was_dressed_in_red. 3.人们认为那儿的那次洪水是百年来最大的一次。
It_is_believed_that the flood there is the biggest in 100 years. 4.引擎中的火花引起了一连串的爆炸。
The fire in the engine set_off a series of explosions. 5.我们不需要调整价格来满足他们的要求。
There is no need for us to adjust_the_price_to their needs. Ⅳ.完形填空
Long ago a king named Gessler ruled over the people of Switzerland. He made their life very __1__. One day in the public square he __2__ a tall pole (杆) and put his own cap on the top of it. Then he gave an __3__ that everyone should bow down before it __4__ they came into the town. But one man, William Tell, stood up __5__ with folded arms in front of the funny cap, which made Gessler __6__. Therefore, he decided to __7__ this rude man.
William Tell was a famous __8__, so he could shoot with bow and arrow very well. When Gessler __9__ that, he came up with an idea that made Tell really __10__. He ordered that Tell's little son should be made to __11__ in the public square with a(n) __12__ on his head, and then Tell had to shoot it with just one of his arrows.
Tell __13__ Gessler not to have him make this test of his skill, for he became so __14__. What if his son should move? What if his hand should __15__? What if the arrow should not carry true? Gessler said, “If you __16__, my soldiers shall kill the boy before your eyes.”
Then Tell fitted the arrow to his bow. He took __17__, and let it fly. The boy was still there on his feet. He was not afraid, for he was quite __18__ about his father's skill. The arrow flew through the air. It hit the apple right in the center, and __19__ it away. The people who saw that shouted with __20__. And not long after this, Tell shot Gessler with one of his arrows; thus he set his country free.
语篇解读:本文是记叙文。文章讲述了William Tell以精湛的射箭技术逃脱暴君Gessler的惩罚并解救百姓于水火之中的故事。
1.A.busy C.hard
B.poor D.peaceful
解析:选C 由下文的“One day in the public square ... they came into the town.”以及文章最后的“Tell shot Gessler with one of his arrows; thus he set his country free”可以推知,在Gessler的统治下人们的生活很是“艰难(hard)”。
2.A.broke off C.took away
B.set up D.searched for
解析:选B 由该空后面的“put his own cap on the top of it”可知,Gessler在公共广场上“竖起(set up)”一根高杆。
3.A.order C.advice
B.excuse D.example
解析:选A 由该空后面的“everyone should bow down before it”可知,Gessler下了一道“命令(order)”。
4.A.although C.until
B.since D.when
解析:选D “当(when)”人们来到城里的时候,要向他的帽子鞠躬。 5.A.further C.awkwardly
B.straight D.uncertainly
解析:选B 由该空后面的“with folded arms”可知,William Tell交叉双臂“挺直地(straight)”站立在那顶帽子前面。
6.A.annoyed C.puzzled
B.worried D.disappointed
解析:选A 由该空前面的“stood up ________ with folded arms”及下文Gessler的惩罚措施可知,William Tell的举止让Gessler非常“恼怒(annoyed)”。
7.A.catch C.punish
B.kill D.save
解析:选C 由下文的“He ordered that Tell's little son ... with just one of his arrows.”可知,Gessler要“惩罚(punish)”William Tell。
8.A.farmer C.gardener
B.teacher D.hunter
解析:选D 由该空后面的“he could shoot with bow and arrow very well”可知,William Tell是一个有名的“猎人(hunter)”。
9.A.put up C.looked into
B.heard of D.handed out
解析:选B 当Gessler“听说(heard of)”了这一消息之后,他想出来一个主意。 10.A.hopeful
B.thankful
C.painful D.regretful
解析:选C 由下文的“He ordered that Tell's little son ... with just one of his arrows.”可知,Gessler的主意让Tell十分“痛苦(painful)”。
11.A.sit C.walk
B.lie D.stand
解析:选D 由下文的“The boy was still there on his feet”可知,Tell的儿子被要求“站(stand)”在广场上。
12.A.apple C.toy
B.pear D.glass
解析:选A 由下文的“It hit the apple right in the center”可知,小男孩头上放着一个“苹果(apple)”。
13.A.agreed C.persuaded
B.forced D.begged
解析:选D 因为Gessler是国王,所以Tell应该是“请求(begged)”国王不要让他那么做。
14.A.weak C.pitiful
B.nervous D.ashamed
解析:选B 见下题解析。 15.A.hurt C.shake
B.come down D.reach out
解析:选C Tell不得不用一支箭将儿子头上的苹果射掉,这让Tell非常“紧张(nervous)”,他担心自己的手会“颤抖(shake)”。
16.A.fail C.escape
B.continue D.change
解析:选A 这里应该是Gessler对Tell的恐吓,即如果Tell没有射中苹果,那么他将会永远失去自己的儿子,故选A项。
17.A.aim C.care
B.action D.place
解析:选A take aim“瞄准(目标)”,是固定搭配,故A项正确。 18.A.anxious C.serious
B.curious D.confident
解析:选D 由该空前面的“He was not afraid”可知,儿子对父亲的箭术相当有“信心(confident)”。
19.A.blew
B.carried
C.threw D.washed
解析:选B 由该空前面的“It hit the apple right in the center”可知,那支箭将Tell儿子头上的苹果射掉了,故用carried。
20.A.anger C.joy
B.honor D.success
解析:选C 人们看到Tell成功地将苹果射掉后“高兴(joy)”地为他呐喊。 Ⅴ.阅读理解
A
Growing up in my household meant often hearing live music.When I was six years old, I took a traditional Irish step dance class.I fell in love and stuck with it for the next seven years.During that time my father also became more involved in the Irish music world, so he would play, and I would dance.My ethnic heritage is German and Irish, but because I was surrounded by traditional Irish music and dance in my home, I have grown to be more interested in and connected to my Irish heritage.
When I started interning (实习) for the Folklife Festival, I became interested in traditional Basque music and dance and I learned that their experience with dance is very similar to my own.
There are so far over 170 Basque organizations in 24 countries, with a greater population of Basques outside of the Basque country than in it.The separation they experience from their homeland is both physical and psychological, so being part of a group with the same interests is an important social support system.These organizations contribute to the continuation of Basque culture, language, and community, and encourage future generations to learn about their ethnic heritage.One of the ways they achieve this is through dance.
While learning and performing Basque dances, they connect to their heritage, experience a part of their homeland, preserve Basque culture, and create connections and friendships that last a lifetime.
Californian Valerie Arrechea began teaching alongside her father at the age of thirteen and on her own at sixteen.For her, dance is her preferred expression of heritage; it provides a way to be proud of her Basque heritage.
The dance performances of North American Basque organizations have developed the interest of nonBasque Americans as well.Janet Iribarne from the Basque Dancers explained that their organization is open to anyone, and after seeing her group perform, several of her nonBasque friends have developed their own love of Basque
traditions as well.
语篇解读:本文是记叙文。作者在一次实习中接触到了巴斯克传统音乐和舞蹈,它们不仅带给巴斯克裔美国人民族认同感,由此建立的友谊也使他们终生难忘。
1.What is the reason for the author's preference for Irish dance? A.Her dance teacher. B.Her love of Irish music. C.Her interning experience.
D.Her family's strong root in dance.
解析:选D 细节理解题。根据第一段中的“because I was surrounded by traditional Irish music ...to my Irish heritage”可知,作者喜欢爱尔兰舞蹈是源于家庭氛围的熏陶。
2.What do we know about Basque people? A.Most of them live abroad. B.Their culture is being lost. C.They live in poor conditions. D.Their population is increasing.
解析:选A 细节理解题。根据第三段中的“with a greater population of Basques outside of the Basque country than in it”可知,大多数巴斯克人生活在国外。
3.What is the purpose of Basque organizations? A.To help Basques in need. B.To preserve Basque culture.
C.To provide medical treatment for Basques.
D.To support overseas Basque children for education.
解析:选B 细节理解题。根据第三段中的“These organizations contribute to the continuation of Basque culture, language, and community, and encourage future generations to learn about their ethnic heritage”可知,这些巴斯克组织旨在保护、传承传统文化。
4.What's nonBasque Americans' attitude towards Basque dance? A.They show no interest in it. B.They find it difficult to learn. C.They are enthusiastic about it. D.They are concerned about its future.
解析:选C 细节理解题。根据末段中的“The dance performances of North American Basque organizations have developed the interest of nonBasque Americans”可知,
其他美国人对巴斯克舞蹈很感兴趣。
B
Some 30,000 years ago, artists living in caves in Europe painted pictures of the animals around them: panthers (豹), rhinoceroses (犀牛), lions and other creatures now long extinct. The paintings were highly realistic, some of which even showed movement.
The artwork, more than a thousand drawings, is considered the oldest group of human cave drawings ever discovered. They were well preserved for the cave was sealed for 23,000 years.
On December 18, 1994, a group of French cave scientists were exploring caves in southern France. Jean Chauvet, who led the group, describes discovering the cave paintings.
“Eliette was just walking behind me, and Christian behind. Eliette said she saw two marks made with red ochre. And at this very moment everything began. The drawings and everything linked to the parietal art (壁画). That's where it started.”
Cave art expert Jean Clottes reviewed the paintings. “I was amazed at the number of paintings there were and of their quality and particularly in front of the panel of the horses.”
Scientific analysis confirmed the prehistoric date of the artwork. Studies showed the drawings were created tens of thousands of years ago, before human history was written.
The United Nations group UNESCO lists the cave as a World Heritage site. They think the drawings form a remarkable expression of early human artistic creation of grand excellence and variety.
The Chauvet cave is named for the explorer who first entered it. Its environment and drawings are very fragile. So the cave is closed, and only people there for scientific purposes can go inside and see the artwork.
However, French authorities wanted the public to see the cave and artwork, too. So they asked experts to create an exact copy of the cave, called Pont d'Arc Cavern. The copy cost $59 million to build, which opened in April 2015 in France.
Pascal Terrasse, the president of the cavern, says everyone will be able to experience the thrill of looking at drawings made by the first humans in Europe. Authorities say they think as many as 400,000 people will visit the Pont d'Arc Cavern every year.
语篇解读:文章主要介绍了肖维岩洞的发现、探索及现状等基本情况。 5.Which of the following statements is TRUE about the Chauvet cave? A.It was closed off for tens of hundreds of years. B.It is thought to be the origin of modern parietal art. C.The environment and drawings are very easy to damage. D.The majority of drawings there are about the extinct animals.
解析:选C 细节理解题。从倒数第三段的“Its environment and drawings are very fragile”可知,肖维岩洞里的环境和壁画极容易受到破坏。fragile意为“易受伤害的,易碎的”。故C项正确。
6.According to the passage, the first scientist to enter the cave was ________. A.Christian C.Clottes
B.Eliette D.Chauvet
解析:选D 细节理解题。从第三段“Jean Chauvet, who led the group”、第四段的“Eliette was just walking behind me, and Christian behind”和倒数第三段的“The Chauvet cave is named for the explorer who first entered it”可知,第一个走进岩洞的人是Jean Chauvet。
7.Who can pay a visit to the Chauvet cave nowadays? A.People who do scientific researches. B.People who found the cave first. C.Officials protecting the environment. D.People from the United Nations.
解析:选A 细节理解题。从倒数第三段的“... and only people there for scientific purposes can go inside and see the artwork.”可知,现如今只有做科学研究的人才可以进肖维岩洞。故答案选A项。
8.The purpose of creating Pont d'Arc Cavern is to ________. A.arouse visitors' awareness of protecting relics B.show admiration to the earliest artists in Europe C.offer visitors chances to view the earliest drawings D.collect money for the perseverance of the Chauvet cave
解析:选C 推理判断题。从最后两段的内容可知,法国为了揭开肖维岩洞之谜,让更多人了解肖维岩洞并观赏到岩洞内的艺术画作,他们让专家们根据肖维岩洞原型创建了另外一个Pont d'Arc Cavern。故答案选C项。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- baomayou.com 版权所有 赣ICP备2024042794号-6
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务