英 语 试 题
学校________ 班级________ 姓名________ 成绩________
(考试时间:100分钟 试卷满分:120分)
I. 单项选择 从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的正确答案.(每小题1分,满分15分) 1. Ms. Yang often shares Chinese food and music foreigners. A. to
B. for
C. with
2. —What is Zhang Lu’s to language learning? —Never stop studying and work hard. A. service
B. secret
C. skill
3. Mr. Smith often tells his son not to depend on but himself. A. somebody
B. anybody
C. nobody
4. The Gruffalo is a(n) book. It has sold over 18 million copies up to now. A. popular
B. normal
C. different
5. My good friend always listens and gives me some advice. A. directly
B. carefully
C. quickly
6. The UN colorful activities on April 20 to celebrate Chinese Language Day. A. held
B. missed
C. kept
7. On World Environment Day, we notices to help people form a habit of sorting the waste. A. put out
B. hand out
C. bring out
8. —Did you buy a new phone last Sunday?
—No, I a folding smartphone next month. A. bought
B. buy
C. will buy
9. —Sam, have you heard of Ehang 184?
—Sure, it to help us escape from the city’s terrible traffic jams. A. invented
B. is inventing
C. is invented
10. — I use the Apps to do homework?
—Sorry, you can’t. It’s bad for your eyes. A. May
B. Need
C. Must
11. —The Wandering Earth is a hit China’s sci-fi movie. —Yes, , there is no one better so far. A.in time
B.in fact
C.in case
12. —How can I cut down driving time to Hong Kong from Zhuhai? — you go through the HZMB, it will be the best choice. A. If
B. Whether
C. Though
13. We will never forget the heroes lost their lives while fighting a forest fire. A. when
B. who
C. why
14. —Chi is a traditional Chinese unit of length. Do you know ? —Yes, a chi is around 33.3 cm. A. how long a chi is
B. what a chi is used for
C. where a chi is from
15. —Reading is a good hobby for students.
— . At least, the more you read, the more knowledge you will get. A. I don’t care
B. Sounds like fun
C. You have a point
II. 完形填空 从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的正确答案.(每小题1.5分,满分
15分)
A young man went to the boss of a logging crew(伐木队) and asked for a job."That depends," replied the boss ."Let’s see you cut down this tree."
The young man stepped forward, and skillfully cut down a great tree. The boss was 16 and said: "You can start Monday."
Monday, Tuesday, Wednesday went by, and 17 afternoon the boss went to the young man and said:"You can pick up your wages(薪水) on the way out today."
The young man was very surprised. He replied:"I thought you would 18 on Friday."
"Usually we do," said the boss. "But we’re letting you go today because you’ve 19 . Our daily charts(日程表) show that you’ve dropped from 20 place on Monday to last place today."
"But I’m quite 21 ", the young man replied."I am the first to arrive, and the last to leave, and even work during my coffee breaks!"
The boss thought for a minute and then asked:"Have you sharpened your axe (斧子)?" The young man replied:"No, sir. I’ve been working 22 hard to take time out for that!"
Our lives are 23 that. We sometimes get so busy that we don’t take time out to "sharpen the axe." There is 24 wrong with hard work but we all need time to relax, to think, to learn and grow. 25 we don’t have time to relax, we will feel bored and lose our effectiveness (效率). 16. A. angry 17. A. Thursday 18. A. go
B. satisfied B. Friday B. pay
C. disappointed C. Saturday C. work C. fallen off C. first C. happy C. too C. behind C. nothing C. Unless
19. A. fallen down 20. A. second
B. fallen behind B. third B. outgoing B. so
21. A. hardworking 22. A. very 23. A. like
B. about
24. A. something 25. A. Because
B. everything B. If
III. 阅读理解(共两节,满分45分)
第一节 阅读下面A、B、C、D四篇短文,根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案.
A
A
issue: 发行 fab : 绝妙的;惊人的;极好的;难以置信的 26. We may get the advertisement above . A. on television
B. in kid’s cartoons D. in Primary Times
C. in the Go Wild newspaper
27. In the material, "Peckish" on the bag most probably refers to . A. a garden bird food C. a bird program
B. a kind of bird D. a bird website.
28. The activities have something to do with .
A. a free tour of Bird World C. tickets to the Westland
B. a fab family prize D. fun-filled schooling
29. The advertisement offers information mainly to .
A. teachers
B. small kids
C. parents
D. gardeners
30. From the material, we can learn that .
A. the kids have to feed the birds in the Westland B. the activities last from October 25 to November 2 C. the kids are not allowed to turn on their screens in October D. a free child’s tour of St James’ Park is not included in the prize
B
The Coolest Inventions
Great inventions often change the world. Why not try our coolest inventions?
Cooking by yourself is a great idea! Try this smart pan even if you don’t know how Frying Pan to cook! In it there is an APP that can control the heat. You just need to follow the $ 100 instructions and a delicious meal can be yours. Year of invention: 2015 A cooler can keep your food and drinks fresh. But the US inventor Ryan wants more Cooler $399 than that. His cooler can also be used as an MP3 player. It even provides power for your mobile phone. Year of invention: 2012 The coaching basketball can develop your basketball skills. In the basketball there Coaching is a Bluetooth chip (It can send information to your mobile phone.) If you don’t play Basketball well, a "coach" will tell you how to improve. $200 Year of invention: 2014 Too tired to ride a bike in a large city? Cambridge University has developed the Super Wheel Super Wheel. It’s a real wheel to help riders to ride more easily. It also gives real-time $799 information of the road conditions to your phone. Year of invention: 2014 31. How much is a Frying Pan? A. $100.
B. $200.
C. $399.
D. $799.
32. What can Ryan’s Cooler do?
A. It can help to heat the food and the drink. C. It can cook your food without electricity. 33. When was the Coaching Basketball invented? A. In 2011.
B. In 2014.
C. In 2015.
D. In 2016.
B. It can teach you how to play basketball. D. It can provide power for mobile phones.
34. What’s the speical of the Super Wheel? A. It can be used as a mobile phone.
B. It can show the cooking steps by riding.
C. It can improve your basketball skills quickly. D. It can give the information about the road conditions. 35. What does the undelined word "real-time" mean? A. 真正的
B. 随机的
C
It happens every night — bedtime. But what if you’re not sleepy? Should you still go to bed if you are just going to lie there with your eyes wide open?
There are many reasons why you are not able to fall asleep. You might be excited by something you did that day. You might be excited about what you’re going to do next day. Maybe you can’t fall asleep because you don’t like sleeping all alone in your room. All of these reasons are normal. However, there are some steps you can take to help you fall asleep.
C. 实时的
D. 匆忙的
One thing that can help is talking to a parent or another trusted adult about what you’re thinking about at bedtime. For example, if you’re nervous about taking a test, or unhappy about being laughed at school, it can really help to tell somebody. Knowing that somebody has heard you can help ease(宽慰) your mind so that you can rest. It also helps to sleep in a comfortable bed in a quiet and cool room. If there’s anything in your room that makes you feel afraid at night, like a picture that looks strange in the dark, be sure to ask one of your parents if it can be moved.
If you are usually sleepless around bedtime, doing certain things to relax beforehand(预先) may help you fall asleep when you go to bed. For example, take a warm bath, or listen to a story at least 30 minutes before you want to go to sleep. It also helps to go to sleep at the same time every night. As a result, your body will get the message that it’s almost time to sleep.
21. How many reasons are given to explain why you are not able to fall asleep? A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
22. According to the passage, if you are nervous about taking a test, what had you better do? A. Talk to somebody.
B. Listen to some music. D. Try to forget about the test.
C. Write your feelings down.
23. What does the underlined word "it" in Paragraph 4 refer to? A. The home.
B. The room.
C. The bed.
D. The picture.
24. In order to fall asleep, how long may you listen to a story before bedtime? A. An hour.
B. Half an hour.
C. Fifteen minutes.
D. Ten minutes.
25. Which is the best title for the passage? A. Why people are unable to fall asleep C. How to fall asleep at bedtime
B. How to sleep well before tests D. Why sleep is important
D
The earth is 4 600 million years old. We humans have lived on earth for only 35 000 years, but during this
period we have changed our planet a lot in many ways. Some things we’ve done are very good for the earth while some are bad.
All over the world, people have cut down millions of trees. When it rains or when the wind blows, the earth is taken away. Forests have become deserts, so more and more sorts of animals and plants are disappearing. In big cities, cars and buses have polluted the air. Many people in cities now have health problems.
Factories have also polluted the land and the water. As a result, many rivers and lakes are now dead.
Around the earth, there’s a special kind of oxygen called "ozone"(O3). It is important to the earth. But now air pollution is destroying it and that has made a very big hole in the ozone layer. Too much harmful radiation from the sun passes through the hole and reaches the earth directly. This is very dangerous because this kind of radiation can cause cancer.
Carbon dioxide (CO2) in the air has increased a lot. It mainly comes from burning oil, coal and wood. This has formed a "blanket" around the earth. The heat from the sun can’t escape so the temperature is rising. This is called "the greenhouse effect". It causes the level of the oceans to rise and the climate of the earth to change. All these problems are very serious, so we must do something now. 41. What does our planet mean here?
A. The sun.
B. Mars.
C. The moon.
D. The earth.
42. In the passage, "blanket" refers to . A. carbon dioxide around the earth C. the forests around the world
B. the ozone layer in the sky D. pollution all over the world
43. The level of the oceans is rising because of . A. pollution
B. few trees
C. the greenhouse effect
D. changes in the climate
44. Which is NOT true? A. Cars can pollute the air.
B. Factories can pollute the water.
D. Not all the things we have done are good for the earth.
C. The fewer trees, the better.
45. What is the best title for this passage? A. Environmental Problems C. Hope for the Future
B. Pollution on the Earth D. The Greenhouse Effect
第二节 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整.(每小题1分,满分5分)
E
46. _________ People use money to buy food, furniture, books, bicycles and hundreds of other things they need or want. When they work, they usually get paid in money.
Most of the money today is made of metal or paper. 47. _________ One of the first kinds of money was shells. Shells were not the only things used as money. In China, cloth and knife were used. In the Philippine Islands, rice was used as money for a long time. Elephant tusks, monkey tails and salt were used as money in parts of Africa. The first metal coins were made in China. They were round and had a square hole in the center. 48. _________ Different countries have used different metals and designs for their money. 49. _________ Sweden and Russia used copper(铜) to make their money. Later some countries began to make coins of gold and silver.
But even gold and silver were inconvenient if you had to buy something expensive. Again the Chinese thought of a way to improve money. 50. _________ The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.
Money has had an interesting history from the days of shell money until today.
A. The first coins in England were made of tin(锡). B. But people used to use all kinds of things as money. C. People strung(串连) them together and carried them from place to place. D. They began to use paper money. E. Today anyone will accept money in exchange for goods and services. IV. 情景交际 根据情景提示,完成下列各题(每小题2分,满分10分) 51. 你想请Tony把音乐的音量调小点,你可以这样说:
Would you mind _____________________________________________________, Tony? 52. 本周末你要开一个生日派对,你想邀请Lucy参加,你可以这样说:
________________________________________________________ this weekend, Lucy? 53. 你不知道去银行的路怎么走,你可以这样询问路人:
Excuse me, could you tell me _______________________________________________? 54. 你想告诉父母,将来你要当一名医生,你可以这么说:
in the future. 55. 看到小汽车越来越普遍,你很想知道小汽车是什么时候发明的,你会这样问他人:
________________________________________________________________________
V. 看图写话 根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子(每小题2分,满分10分)
56. there,near 57. good,lungs 58. lonely,because,friends
59. often,help 60. she,be,in,5 years
56. ___________________________________________________________________________ 57. ___________________________________________________________________________ 58. ___________________________________________________________________________ 59. ___________________________________________________________________________ 60. ___________________________________________________________________________ VI. 短文填词 (共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个适当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯.
Justin is a 16-year-old boy. He is thinking about how to spend his money during winter vacation. He has 61 (save)up about 300 dollars already. He plans to buy 62 computer with his money but he also wants to go skating with his friends. He can’t do both 63 (/bi’kɔz/ he doesn’t have enough money. What should he do?
We are often in these kinds of /sɪtjʊˈeɪʃ(ə)n/. You want to see a concert 65 Saturday, but it is also your mother’s birthday and you do not want to let 66 down. In this case , you don’t have enough time to go to both 67 (place). You must make a decision. You must think about what should be done first. You must consider the following questions 68 (serious). Which is more important?
Which decision needs my 69 /ə’tenʃən/more? Which choice would satisfy me more?
After you’ve answered these questions, it may be much 70 (easy) for you to decide what to do. So the next time you must make a decision, remember to prioritize(优先考虑). VII. 书面表达(15分)
随着互联网的发展,智能手机(smart-phone)已被广泛使用.我们身边的"低头族(phubber)"随处可见.请根据图中所示,结合表格所提供的信息,以"Refuse to be phubbers"为题写一篇90词左右的短文.
现象要求:1. 短文须包含所有信息,语句通顺、意思连贯,可适当发挥;
2. 题目与开头已给出,不计入总词数. 参考词汇:1. have effects on 对……有影响
2. concentrate on 聚焦于…… 3. face-to-face conversation 面对面交流 4. make good use of 充分利用
Refuse to be phubbers
With the development of the Internet, smart-phones are widely used among people. Phubbers can be seen here and there. ___________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
弊端影响与家人,朋友的关系(relationship);容易因发生交通事故,不利于学习和工作. 观点正确利用手机;面对面交流胜过网上聊天…… ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案与解析
I. 单项选择 从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的正确答案.(每小题1分,满分15分)
1. C【解析】考查介词辨析.句意:杨女士经常和外国人分享中国食物和音乐.share sth. with sb.与某人分享某
物,固定短语;根据句意语境,可知选C.
2. B【解析】考查名词辨析.句意:——张璐学习语言的秘诀是什么? ——永远不要停止学习,努力学习.service
服务;secret秘诀;skill技术.根据Never stop studying and work hard.可知secret符合语境,故选B. 3. B【解析】考查复合不定代词辨析.句意:史密斯先生经常告诉他的儿子不要依赖任何人,除了他自
己.somebody某人,表不确定;anybody任何人,用于否定句、疑问句和if条件句;nobody没有人,表完全否定.本句是否定句,根据句意语境,可知选B.
4. A【解析】考查形容词辨析.句意:《咕噜牛》是一本很受欢迎的书.到目前为止,它已经售出了1800多万
册.popular受欢迎的;normal普通的;different不同的.根据It has sold over 18 million copies up to now.可知是畅销书,故选A.
5. B【解析】考查副词辨析.句意:我的好朋友总是认真听,给我一些建议.directly直接地;carefully认真地;
quickly快速地;根据and gives me some advice可知AC两项不合句意,故选B.
6. A4月20日,联合国举办了丰富多彩的汉语日活动.A. held举行/进行;B. missed【解析】考查动词辨析.句意:
C. kept保持.Chinese Language Day汉语日,根据to celebrate Chinese Language Day可知hold错过/想念;符合句意,故选A.
7. B【解析】考查动词短语辨析.句意:在世界环境日,我们发出公告,帮助人们养成分类垃圾的习惯.put out
熄灭;hand out散发;bring out出版.notices通知;根据句意语境,可知AC两项不合句意,所以选B. 8. C【解析】考查动词时态辨析.句意:——上星期天你买新手机了吗?——没有,我下个月要买一部可折叠的
智能手机.next month下个月,用于一般将来时,需用"will + do"结构;根据句意结构,选C.
9. C【解析】考查动词语态辨析.句意:——山姆,你听说过Ehang 184?——当然,它的发明是为了帮助我们摆
脱城市可怕的交通堵塞.it是指问句的Ehang 184,是动词invent(发明)的受动者,需用被动语态;根据句意结构和语境,可知选C.
10. A【解析】考查情态动词辨析.句意:—我可以用这些应用程序做作业吗?—对不起,你不能.它对你的眼睛
need需要,指有必要;must必须,强调主观意愿.根据回答Sorry, you can’t. 有害.may可以,用于请求允许;
It’s bad for your eyes可知对方是请求许可,故选A.
11. B【解析】考查介词短语辨析.句意:——《流浪地球》是中国的一部热门科幻电影.——是的,实际上,到
目前为止没有一个更好的.A. 及时;B. 事实上;C. 以防.本句是插入语,根据句意语境,可知A、C两项不合句意,故选B.
12. A【解析】考查连词辨析.句意:——我怎样才能减少从珠海开车到的时间?——如果你通过港珠澳大
桥,它将是最好的选择.if是否,表疑问/如果,表条件;whether是否,表疑问,多与not连用;through通过.本句是条件状语从句,根据句意结构,可知选A.
13. B【解析】考查关系词辨析.句意:我们永远不会忘记在森林大火中牺牲的英雄们.本句是定语从句,when
用于先行词是时间时;who先行词是物;why为什么,表原因.本句先行词是the heroes,指人;根据句意语境,可知选B.
14. A【解析】考查宾语从句辨析.句意:——尺是中国传统的长度单位.你知道一尺有多长吗?——是的,一尺
where在哪里,大约33.3厘米.宾语从句需用陈述句语序,B是疑问句语序,可排除.how long多长,表长度;表地点;根据Yes, chi is around 33.3 cm.可知问的是长度,故选A.
15. C【解析】句意:——阅读是学生的一个好爱好.——你说得有道理.至少,你读得越多,你会得到越多的知
B. Sounds like fun听起来很有趣;C. You have a point你说的识.考查口语交际.A. I don’t care我不在乎;
有道理.根据答语the more you read, the more knowledge you will get.可知同意对方的话,A、B两项意思不合语境,故选C.
II. 完形填空 从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的正确答案.(每小题1.5分,满分15分)
【文章大意】本文讲述了一位年轻人凭借娴熟的砍树技能说服了工头给他一份工作,然而,刚过去三天,工头就准备把年轻人辞掉.年轻人虽然非常努力地工作,甚至忙得连磨斧子的功夫都没有,但是砍树的斧子钝了,再多的力气都是白费.故事告诉我们,每个人都不应该只知道不停地工作,还应该预留出休息和放松的时间. 16. B【解析】考查形容词及语境的理解.A. angry 生气的;B. satisfied 感到满意的;C. disappointed失望的;
句意:那个老板非常满意,然后说:"你可以在星期一开始." 根据"You can start Monday."可知老板让他在星期一来上班,因此对他非常满意,故选B.
17. A【解析】考查名词及语境的理解.A. Thursday星期四; B. Friday星期五;C. Saturday星期六;句意:
星期一,星期二,星期三过去了,星期四的下午,老板走到那个年轻人那里,说:"今天你可以拿着你的薪水出去."根据 Monday, Tuesday, Wednesday went by,可知星期一、星期二和星期三都过去了,应是到了星期四,故选A.
18. B【解析】考查动词及语境的理解.A. go去;B. pay支付;C. work工作;句意:我原以为你会在星期五
支付工资.根据前文的You can pick up your wages on the way out today可知此处表示老板要支付薪水,故选B.
19. B【解析】考查动词短语及语境的理解.A. fallen down跌倒; B. fallen behind 落后; C. fallen off落下;
句意:但是我们今天让你走,因为你已经落后了.根据后文的Our daily charts(日程表) show that you’ve dropped from ... place on Monday to last place today."可知这个年轻人已经从第一名降到最后一名了,因此他落后了,故选B.
20. C【解析】考查数词及语境的理解.A. second第二;B. third第三; C. first第一;句意:我们的日程表显
示你已经从星期一的第一名降到今天的最后一名.根据前文的But we’re letting you go today because you’ve ...可知我落后了,应是从第一名落到了最后一名,故选C.
21. A【解析】考查形容词及语境的理解.A. hardworking 努力工作的; B. outgoing 开朗的; C. happy高兴
的;句意:但是我非常努力工作.根据后文的"I am the first to arrive, and the last to leave, and even work during my coffee breaks!"可知我第一个到,最后一个离开,因此工作努力,故选A.
22. C【解析】考查副词及语境的理解.A. very 非常;B. so如此; C. too太;句意:我一直太努力的工作而
没有时间去做那件事.too+形容词/副词+to do sth"太……而不能做某事",故选C.
23. A【解析】考查介词及语境的理解.A. like像;B. about 关于; C. behind落后于;句意:我们的生活就像
那样.根据后文的We sometimes get so busy that we don’t take time out to "sharpen the axe."可知我们经常太忙了而没有时间"磨斧子",因此生活就像"磨斧子",故选A.
24. C【解析】考查代词及语境的理解.A. something 某物; B. everything一切;C. nothing没什么;句意:
努力工作没有什么错,但是我们都需要时间来放松、思考、学习和成长.故选C.
25. B【解析】考查连词及语境的理解.A. Because 因为; B. If 如果; C. Unless除非;句意:如果我们没
有时间放松,我们将感到无聊,失去我们的效率.此处表示条件,故用if来引导条件状语从句,所以选B. III. 阅读理解(共两节,满分45分)
A
【语篇解读】本文是一则旅行海报.让学生到韦斯特兰去旅行,并介绍了有哪些活动.
26. DA. on television在电视上;B. in kid’s ‘cartoons在孩子们的卡通片里;C. in the Go Wild newspaper【解析】
在《放任》报纸上;D. in Primary times在《小学时代》里.在海报第1行可知选D.
27. A【解析】A. a garden bird food花园里的鸟食;B. a kind of bird一种鸟;C. a bird program一项鸟计划;
D. a bird website鸟的网站.根据包上的文字
可知选A.
28. B【解析】A. a free tour of Bird World一次免费的鸟类世界之旅;B. a fab family prize 极好的家庭奖;C.
tickets to the Westland去韦斯特兰票;D. fun-filled schooling充满乐趣的学校教育.根据文中可知选B.
29. C【解析】A. teachers老师;B. small kids小孩;C. parents父母;D. gardeners园丁.根据文中
可知选C.
30. B【解析】A. the kids have to feed the birds in the Westland孩子必须在韦斯特兰喂鸟;B. the activities last
from October 25 to November 2活动从10月25日持续到11月2日;C. the kids are not allowed to tum on their screens in October孩子们是不允许打开屏幕.D. a free child’s tour of St James’Park is not included in the prize这个奖项里不包括一次免费的孩子的圣詹姆斯公园旅旅行.根据文中
可知选B.
B
【语篇解读】本文叙述了四种伟大的发明,它们是煎锅、散热器、教练篮球及超级轮子.分别介绍了它们的价格、特点、作用及发明的时间等信息.
31. A【解析】细节理解题.根据Frying Pan $ 100可知,煎锅100美元.故选A.
32. D【解析】细节理解题.根据It even provides power for your mobile phone.可知,Ryan的散热器能够给手机
提供能量.故选D.
33. B【解析】细节理解题.根据Year of invention: 2014可知,教练篮球在2014年发明的.故选B.
34. D【解析】细节理解题.根据It also gives real-time information of the road conditions to your phone.可知,超级
轮子能给你的手机提供一些公路的实时的信息及路况.故选D.
35. C【解析】词义猜测题.根据information of the road conditions 可知,既然超级轮子能够提供每一个路况的
信息,因为路况在不同的地方是不同的,所以必须是实时的信息.故选C.
C
【语篇解读】本文介绍了人们睡不着觉的原因以及如何睡着觉的方法.
36. B【解析】推理判断题.根据There are many reasons why you are not able to fall asleep. You might be excited by
something you did that day. You might be excited about what you’re going to do next day. Maybe you can’t fall asleep because you don’ t like sleeping all alone in your room.可知你不能睡觉的原因有: 你可能会为你那天所做的事而兴奋.你可能会对你第二天要做的事情感到兴奋.也许你不能入睡,因为你不喜欢独自睡在你的房间里.故有三个原因,故选B.
37. A【解析】细节理解题.根据if you’re nervous about taking a test, or unhappy about being laughed at school, it
can really help to tell somebody.可知如果对对考试感到紧张,你可以和某人交谈,故选A.
38. D【解析】词义猜测题.根据If there’s anything in your room that makes you feel afraid at night, like a picture
that looks strange in the dark, be sure to ask one of your parents if it can be moved.可知此处表示如果房间里的画让你害怕,因此一定要让你的父母搬出那张画,故选D.
39. B【解析】细节理解题.根据For example, take a warm bath, or listen to a story at least 30 minutes before you
want to go to sleep.可知为了能睡着觉,你可以在睡前听至少30分钟的故事,故选B.
40. C【解析】标题归纳题.根据However, there are some steps you can take to help you fall asleep.可知本文介绍
了帮助人们在睡觉时间睡觉的方法,故选C.
D
【语篇解读】本篇短文介绍了对地球造成破坏的两个问题:臭氧层被破坏和温室效应,提倡大家保护地球.
41. D【解析】细节理解题.根据文章内容We humans have lived on earth for only 35 000 years, but during this
period we have changed our planet a lot in many ways.可知我们的星球指的是地球.故选D.
42. A【解析】细节理解题.根据Carbon dioxide (CO2) in the air has increased a lot. It mainly comes from burning
oil, coal and wood. This has formed a "blanket" around the earth.可知blanket是指的二氧化碳.所以选A.
43. C【解析】细节理解题.根据文章内容This is called "the greenhouse effect". It causes the level of the oceans
to rise and the climate of the earth to change.可知,这就是所谓的"温室效应".它会使海洋的水平面上升,改变地球的气候.根据句意,故选C.
44. C【解析】细节理解题.根据文章内容All over the world, people have cut down millions of trees. When it rains
or when the wind blows, the earth is taken away. Forests have become deserts, so more and more sorts of animals and plants are disappearing.可知并不是树越来越少,越好.故选C.
45. A【解析】综合理解题.本篇短文介绍了对地球造成破坏的两个问题:臭氧层被破坏和温室效应,提倡大家
保护地球.故选A.
E
【语篇解读】本文叙述了中国是最早的金属币的使用国家,讲述的是我国的圆形方孔钱即我国的"铜钱",由于携带不方便所以金属货币被纸币所取代,就出现了最早的纸币,随后描述了纸币的特征,所以我们就开始使用纸币了.
46. E【解析】细节理解题.根据下文People use money to buy food, furniture, books, bicycles and hundreds of other
things they need or want.后面谈到人们的生活离不开钱,所以第一句应该填货币的重要性众所周知.故
选E.
47. B【解析】细节理解题.根据整个第三自然段的核心意思是在很久以前人们使用各种各样形式的货币,而第
二段讲述的是货币的形式主要是金属和纸币,与第三段的内容截然不同,所以我们要采用转折句来描述以前的货币形式种类多样.故选B.
48. C【解析】细节理解题.中国是最早的金属币的使用国家,讲述的是我国的圆形方孔钱即我国的"铜钱",
紧接着描述的是把钱串起来使用,在古代称为"一贯".故选C.
49. A【解析】细节理解题.第五段讲述的是不同的国家用不同的金属来设计和制造本国的货币,如瑞典和
用铜,那我们可以推测到本空要写英国最早使用锡.故选A.
50. D【解析】细节理解题.最后一段讲述到由于携带不方便所以金属货币被纸币所取代,就出现了最早的纸币,
随后描述了纸币的特征,所以我们选人们开始使用纸币.故选D. IV. 情景交际 根据情景提示,完成下列各题(每小题2分,满分10分) 51. turning down the music
52. Can you come to my birthday party 53. how I can get to the bank
54. I’m going to be a doctor/I want to be a doctor 55. When was the car invented
V. 看图写话 根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子(每小题2分,满分10分)
56. There is a guitar near the window. 57. Running is good for our lungs.
58. She/The girl feels/is lonely because she has no friends. 59. I often help him with his English.
60. She has been in the USA/America for 5 years. VI. 短文填词 (共10小题;每小题1分,满分10分)
【文章大意】生活中我们经常会遇到两难的事情,让我们很难做决定,该怎么办呢?这篇短文中作者给我们提供了一些问题,有了这些问题的帮助,我们会比较容易做决定.
61. saved【解析】句意:他已经攒了大约300美元.save拯救;节省;积攒,是一个动词.根据句意可知,这里
应去"积攒"的意思.根据句意和句中的already可知,这句话应用现在完成时态,空前已经有了助动词has,这里应填过去分词saved.
62. a【解析】句意:他计划用他的钱买一台电脑,但他又想和他的朋友们一起去滑冰.空后computer是电脑,
可数名词的单数形式,因此这里应填不定冠词a,"一台电脑",表示泛指.
63. because【解析】句意:他不能两件事都做,因为他没有足够的钱.根据所给音标和句意可知,这里应填because,
因为,引导原因状语从句,说明他不能两件事都做的原因.
. situation【解析】句意:我们经常处在这种情境中.根据句意和所给的音标可知,这里应填situation是一个
名词,意思是"情况,形势,处境".
65. on【解析】句意:星期六你想去听音乐会,但那天也是你妈妈的生日,你不想让她失望.空后Saturday的意
思是星期六,在星期的前面应用介词on,表示"在星期六".
66. her【解析】句意:星期六你想去听音乐会,但那天也是你妈妈的生日,你不想让她失望.let sb. down是固定
短语,让某人失望.根据句意可知,这里应说的是不想让妈妈失望,故用代词her代指mother.
67. places【解析】句意:在这种情况下,你没有时间去两个地方.place地方,是一个名词.空前的both是两者都,
因此这里应填名词的复数形式,填places.
68. seriously【解析】句意:你必须严肃地考虑下面的问题.serious严肃的,严重的,是一个形容词.根据句子结
构可知,这个词是来修饰谓语动词consider的,故应用副词形式,填seriously.
69. attention【解析】句意:哪一个决定更加需要我的注意.根据句意和所给单词的音标可知,这里应填attention
注意,注意力,是一个名词.
70. easier【解析】句意:在你回答了这些问题之后,对你来说决定做什么可能会更加容易一些了.easy容易的,
是一个形容词.根据文意可知,在我们遇到两难的事情的时候,作者给我们提供了一些问题,有了这些问题,你在做决定的时候会变得容易.因此这里暗含有比较的意思,这里应填比较级easier,空前的much是来修饰比较级的.
VII. 书面表达(15分) 【参考范文】
Refuse to be phubbers
With the development of the Internet, smart-phones are widely used among people. Phubbers can be seen here and there. Some family members play with their smart-phones while eating with families instead of talking with them. It has effects on the relationship between them. Some people look at their smart-phones while walking even riding or driving. It may increase the danger of causing traffic accidents. Some children want to play with smart-phones before sleeping. It’s bad for their health and their study. In fact, face-to-face conversations are much more conventient and better than chatting on line by phone. Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life. But we should make good use of it to be "healthy" users rather than Phubbers.
【名师点评】
本文要求按图表提示,以"Refuse to be phubbers"为题作文.短文重点是两个方面,一是现象与弊端:揭示现代人用手机的恶习及其产生的危害;二是观点与方式:告诉人们怎样正确的使用手机,利用好这个现代的通讯工具.短文主要用一般现在时态.第三人称或第一称形式. 【写作亮点】
短文首先结合现代人使用手机的现象,说明了人们使用手机给生活带来的危害,接着告诉人们怎样正确地使用好手机.条理分明,层次清楚.短文包含了提纲的所有信息,语句通顺,意思连贯.文中用了while doing, instead of, rather than等等结构,给短文增色不少.
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- baomayou.com 版权所有 赣ICP备2024042794号-6
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务