黑龙江省八年级英语下学期期末教学质量检测试题
第一部分 语言知识运用(共计70分) I. .词汇(本题共10分,每小题1分)
(A) 根据句意,用所给单词的适当形式填空。
1. We’ve made a (decide) to help them. 2.Think of my pet cat’s (die), I can’t help crying. 3.My MP3 player is (break). I want to buy a new one. 4.Thank you for your (kind).
5. With the (develop) of science and technology, our lives are getting easier and easier. (B) 根据句意及汉语提示写出单词。
6. Luckily, they have (意识到) the importance of protecting the environment. 7.Can you help me (打扫) the floor?
8. You are always asking me to do this or that. It’s (不公平). 9.The sun (升起) in the east and goes down in the west.
10.My sister has a good (记忆), and she can remember things very well. 【答案】 1.decision 2.death
3.broken 4..kindness 5.development 6.realized 7.sweep/ clean 8.unfair 9.rises 10.memory 【解析】 试题分析:
1.根据句意:我们已经。动词短语make 做出了决定去帮助他们。根据动词短语make a decision表示做出决定。结合句意故填decision。
2.句意:想起我的宠物猫的死,我情不自禁的哭了。根据题意是宠物猫之死,所以用名词,故填death。 3.句意:我的MP3坏了,我想买一个新的。根据语境可知是用形容词。故答案broken
1
优质资料
4句意:谢谢你的善良。根据固定句型thank you for...表示因……而感谢。故填名词kindness。
5.句意:在科技和技能的发展下,我们的生活变得越来越容易。With the ;development of表示在……的发展下。故填development
6.此句句意为:幸运的是,我们已经意识到保护环境的重要性。Realize 意识到,根据语境可知用现在完成时have done的结构。结合句意故填realized 。
7.句意:你能帮我扫地吗?根据动词短语help sb do 表示帮助某人做某事,故填sweep/ clean。 8.句意:你总是让我做这,坐那,太不公平了。根据题意可知填形容词unfair 。
9.句意:太阳在东方升起,西方落下。根据题意可知用一般现在时,主语是地三人称单数,故谓语动词便地三人称单数。 故填rises。
10.句意:我的妹妹有一个好的记忆,他能很好的记住事情。根据题意可知用名词,故填memory 考点:单词拼写。
II. 单项选择。(本题共25分,每小题1分) 11. —What do you want to be in the future, Lucy?
—I want to be _____ pilot. It is _____exciting job. A. a; a B. a; an C. the; an 【答案】B
考点:考查冠词。
12. .The accident was due ______ careless driving. That was too terrible!
A. for B. with C. to
【答案】C 【解析】
试题分析:句意:这个事故是由于粗心开车造成的,太糟了。 根据固定词组be due to;结合句意,故选C 考点:考查固定短语
13.. I like sports, ______ basketball. Stephen Curry is my favorite star.
A. completely B. quickly C. especially
【答案】C
2
优质资料
【解析】
试题分析:句意:我喜欢运动,尤其是篮球,Stephen Curry是我最喜欢的明星。 Completely完全地;B. Quickly快地;C. Especially尤其。本题考查副词修饰动词。结合句意,故选C 考点:考查副词的用法。
14. .The girl is new. We ______ give her a hand.
A. need B. should C. may
【答案】B 【解析】
试题分析:句意:这个女孩是新来的,我们应该帮助她。 need 需要;B. should 应该;C. May可以;结合句意,故选B
考点:考查情态动词。
15. .I’m used to ______ with light music. It makes me feel very relaxed.
A. working B. work C. works
【答案】A 【解析】
试题分析:句意:我习惯伴随轻音乐工作,它使我感到放松。根据动词短语be used to doing表示习惯做某事。结合句意,故选A 考点:考查动词短语。
16. .The old couple live ______ in a big city, but they feel ______ without their daughter around them.
A. alone; lonely B. lonely; alone C. lonely; lonely
【答案】A 【解析】
试题分析:句意:这对老夫妇独自在一个大城市里居住,但是没有他们的女儿在身边他们感到孤单。Alone表示单独一个人;可以做形容词或副词;lonely表示内心深处的孤独,寂寞。结合句意,故选A 考点:考查单词词义的辨析。
17. .We are happy to see our city developing ________ these years than before.
A. very quickly
【答案】C 【解析】
B. the most quickly C. more quickly
3
优质资料
试题分析:句意:我们很高兴看到我们的城市这些年比过去发展的更快。根据介词than,可知本句中表示和过去的对比,故用比较级。选C。 考点:考查比较级
18.. —I’ve never made dumplings. —______.
A. Me, too B. Me, neither C. So have I
【答案】B 【解析】
试题分析:句意:---我从来不做饺子---我也不做。Me, too 我也是; B. Me, neither 我也不做;C. So have I 我也是。结合句意,故选B 考点:考查交际用语。
19. .—Bob, could I ________ your camera? I’ll need it at my party. —Sorry. I ________ it to my friend yesterday. A. borrow; borrowed 【答案】B 【解析】
试题分析:句意:-你好,Bob,我能借你的照相机吗?我在我的聚会上使用-对不起,昨天我已经把它借给我的朋友了。borrow 的意思是借,指从别人那里借来;lend 是借给,指把自己的东西借出去。根据句意可知选B,lent 是lend 的过去式。 考点:考查动词。
20.. —How long ______ you ______ the book? —Since 202X.
A. have; bought B. have; had C. did; buy
【答案】B 【解析】
试题分析:句意:这这本书你买了多久了?自从202X年。how long多久,根据Since 202X. 可知用现在完成时,且谓语动词必须是持续性的,buy的延续性动词为have,故选B. 考点:考查现在完成时。
21.. —I called you at seven this morning. But you didn’t pick up.
—Oh, sorry. I ______ in the garden then.
A. worked B. am working C. was working
B. borrow; lent
C. lend; borrowed
4
优质资料
【答案】C 【解析】
试题分析:句意:---我今天早上七点给你打电话,但是你没接。---噢,对不起,我正在花园里工作。根据语境可知用过去进行时,过去进行时用was helping,故选C。 考点:考查过去进行时。
22.. ______, or we will be late for the meeting.
A. Hurry up B. Look up C. Give up
【答案】A 【解析】
试题分析:考查祈使句+or we will…祈使句开头用动词原形,句意:快点,否则我们开会就要迟到了。所以选择A。
考点:考查祈使句。
23.. Could you tell me who ______ you with such important information?
A. provided B. gave C. offered
【答案】A 【解析】
试题分析:句意:请你告诉我谁给你提供了如此重要的信息。根据动词短语provide sb with sth表示给某人提供某物;provided提供;B. gave 给;C. Offered提供;结合句意,故选A 考点:考查动词的辨析。
24.. Sorry, I didn’t understand what you said. Could you please ______ it again?
A. tell B. reply C. explain
【答案】C 【解析】
试题分析:句意:我不理解你说的话,你能再给我解释一下吗?tell 告诉;B. reply 回复;C. Explain解释 ;结合句意,故选C
考点:考查动词的用法。
25. .I would rather _____ by myself than _____ in a restaurant. I hate eating out.
A. cook; eating B. cook; eat C. cooking; eat
【答案】B
5
优质资料
【解析】
试题分析:句意:我宁愿自己做饭也不在饭馆里吃,我讨厌在外面吃。根据固定词组would rather do than do表示宁肯做……也不做……。结合句意,故选B 考点:考查动词短语。
26.. —Where is Mr. Wang? —He ______ Beijing on vacation.
A. has been to B. has gone to C. went to
【答案】B 【解析】
试题分析:句意:---王先生在哪?---他去北京度假了。此题考查现在完成时,A 去过,现在已回来;B去了,现在不再这。went to表示过去的时间点,用语一般过去时。 根据句意,故选B。学科网 考点:考查现在完成时。
27.. Jim called to tell me that he would ______ Alice next month.
A. marry B. marry with C. get married
【答案】A 【解析】
试题分析:句意:吉姆打电话告诉我他下个月将于Alice结婚。 根据语境可知在宾语从句中主句是一般过去式,从句用用相应的过去时态,marry sb 表示取某人。结合句意,故选A 考点:考查动词的时态。
28. .—A new movie unbroken is on. Let’s go and watch it.
—Oh, no. I ______ it twice. I don’t want to see it a third time. A. saw B. am seeing C. have seen
【答案】C 【解析】
试题分析:句意:---一部新的电影unbroken上映了,让我们去看看它---不,我已经看过它两次了,我不想再看一次了。根据语境可知用现在完成时have done的结构。结合句意,故选C 考点:考查动词的时态。
29.. ______ of the information on the event ______ from the Internet.
A. Two thirds; are B. Two thirds; is C. Two third; is
【答案】B
6
优质资料
【解析】
试题分析:句意:这个事件的三分之二的信息来自网上。分数的表达法:分子用基数词,分母用序数词,当分子超过一时,分母变复数,根据主语是信息不可数名词故谓语动词用单数。结合句意,故选B 考点:考查分数的表达法。
30. .—What are you going to give your mother for her birthday? —I’m not sure. But I’ll buy her _______. A. special something 【答案】B
B. something special
C. anything special
考点:考查不定代词与形容词的位置关系。 31.. I’ll call you as soon as Tom ______ back tomorrow.
A. comes B. will come C. has come
【答案】A 【解析】
试题分析:句意:明天汤姆一回来我就给你打电话。 as soon as表示一……就引导的时间状语从句,遵循主句用一般将来时,结合句意,故选A 考点:考查动词的时态。
32. .To my ______, all the people came to the meeting though it was raining hard.
A. surprise B. surprised C. surprising
【答案】A 【解析】
试题分析:句意:使我吃惊的是,尽管雨下的很大,但是所有的人们都来参加这个会议了。 根据短语to one’s surprise表示使某人吃惊的是。结合句意,故选A 考点:考查固定词组。
33.. —Listen! Someone is singing in the music room. —Oh! ____ beautiful song!
A. What B. What a C. How
7
优质资料
感叹句。 【答案】B 【解析】
试题分析:句意:---听,某人正在音乐室里听音乐---哦,多么美妙的歌曲呀!感叹句由how或what 引导。其结构分别为“How+adv\\adj+主语+谓语!”“What+a\\an +adj+n+主语+谓语!”“What+adj+名词复数\\不可数名词+主语+谓语!”。把结构代入可知答案为B。 考点:考查感叹句的用法。
34. .There are _______ many books _______ I don’t know which to choose A. so; that B. such; that C. too; that 【答案】A 【解析】
试题分析:句意:有如此多的书,以至于不知道选择哪一本。 本题考查固定句型so....that+从句表示如此……以至于……。结合句意,故选A 考点:考查固定句型。
35.. They came to the city the day before yesterday, ______ they?
A. did B. weren’t C. didn’t
【答案】C 【解析】
试题分析:句意:他们前天来到这个城市,对不对?本题考查反意一般疑问句的用法,前句是肯定的陈述句,后句应该是否定的一般疑问句,根据时态是一般过去式故用助动词did.结合句意,故选C 考点:考查反意一般疑问句。 III. .句型转换 (本题共10分,每空1分) 按要求完成下列各题,每空一词。
36. With the help of my friends, I finished the work on time. (写出同义句)
________ ________ my friends, I finished the work on time. 37. He’s already finished his work. (改为否定句)
He ________ finished his work _________.
38. You can’t bring your schoolbag inside the museum. (改为祈使句) ________ ________ your schoolbag inside the museum.
8
优质资料
39. My watch doesn’t work. I want to ask Uncle Wang to repair it. (写出同义句)
My watch doesn’t work. I want to ask Uncle Wang to ________ it ________. 40. It was sunny yesterday. (对划线部分提问)
________ was the ________ like yesterday? 【答案】
36.Thanks to/ Because of 37.hasn’t; yet 38.Don’t bring
39. fix; up 40.What; weather 【解析】 试题分析:
36根据句意:在我朋友的帮助下,我按时完成了我的工作。结合With the help of...=with one’s help表示在某人的帮助下;故填Thanks to/ Because of
37.英语陈述句变为否定句的一般方式是在助动词后加not,英语中有些单词不能用在否定句中,如some also already等,要变成相应的单词。故填:hasn’t ,yet。根据题意故答案是 hasn’t; yet 38否定句的祈使句为don’t后跟动词原形,故本题空格处填Don’t bring。
39.根据题意我的手表坏了,我想让王叔叔帮我修理。repair =fix up故填 fix; up
40. 根据划线部分是sunny可知是对天气情况的提问,what’s the weather like? 故填What; weather 考点:完成句子。
IV. .完形填空 (本题共10分,每小题1分)
I have been to many places. But, Kunyu Mountain was the most unforgettable place I’ve ever been to. I 41 it as the first highlight (亮点) in my life.
Kunyu Mountain is a tourist attraction near my hometown. My dad and I went to climb it in the early summer five years ago. At first I thought the top was so high that I could 42 reach it. When I looked 43 , I always saw that top surrounded (围绕) by many white clouds. Although the view was beautiful, I was in no mood(心情) to look at it. My legs were badly shivering (颤抖) 44 the 3-hour walk and I had a pain in my head. I said to myself that I couldn’t 45 climbing because it was my dream to reach the top.
It was cold and the wind was brushing my face 46 . I could never believe that I succeeded in reaching the top 47 the help of my dad. Seeing the mountains with large rocks around me, and the waterfall below us, I 48 . I enjoyed my success in reaching the top after 49 the stones several times. And I have fallen in love with the beauty of 50 since then.
9
优质资料
In our lives, the top is our dream. The climbing is difficult but worth your efforts (努力). Just prepare more so that you can finally reach the top. 41. A. work 42. A. sometimes 43. A. up 44. A. because of 45. A. give out 46. A. softly 47. A. with 48. A. smiled 49. A. picking up 50. A. nature 【答案】 41.B 42.C 43.A 44.A 45.C 46.B 47.B 48.A 49.C 50A 【解析】
试题分析:这篇短文中主要介绍了作者爬山的经历,表达了作者对大自然的热爱。
41.B考查动词义辨析及语境。A. Work工作;B. Regard将……视为;C. Look看起来像。结合语境可知我把它视为在我生命中的第一个亮点。根据动词短语regard.....as....表示把……视为……;故选B。
42.C考查副词义辨析及语境。A. Sometimes有时;B. always总是;C. Never绝不,从不。联系上下文可知意思是一开始我认为山顶的是如此之高,我绝不可能到达它,根据题意可只是山高所以作者认为不可能到
B. regard B. always B. down B. instead of B. give away B. strongly B. without B. feared B. cleaning up B. weather
C. look C. never C. at
C. in the face of C. give up C. warmly C. for C. compared C. falling over C. Photo
10
优质资料
达。故选C。
43.A考查副词及语境。A. Up向上;B. Down向下;C. At在。结合语境可知是当我向上看的时候,我总是看到那山顶环绕的许多白云。白云应该是抬头向上看,故选A。
44.A考查固定短语及语境。A. because of由于……原因;B. instead of代替,而不是;C. in the face of面对……。结合语境可知意思是我的双腿严重颤抖(颤抖),由于3个小时的步行,作者的腿颤抖是因为走得路程多。故选A
45.C考查动词短语及语境。A. give out分发;B. give away捐赠;C. give up放弃。结合上下文描述可知我对自己说,我不能放弃攀登,因为到达山顶是我的梦想。作者的梦想是到达山顶,所以不能放弃爬山。故选C, 46..B考查副词及语境。A. Softly柔弱地;B. Strongly坚强地;C. Warmly暖和地。联系上下文可知天是冷的,风在猛烈地吹打我的脸。天冷可知风一定很大。故选B。
47.B考查介词及语境。A. With带有;具有;B. without没有;C. For为了……。结合语境可知句意为:我简直不能相信在我父亲的帮助下,我成功地到达了山顶。根据短语with the help of表示在……帮助下。故选B。 48.A考查动词及语境。A. Smiled微笑;B. Feared害怕的
C. Compared比较的。联系前文Seeing the
mountains with large rocks around me, and the waterfall below us,可知作者最终到达了山顶,所以笑了,故选A。 49.C考查动词短语及语境。A. picking up捡起; B. cleaning up清理;C. falling over摔倒。结合语境可知意思是:被石头绊倒了几次之后,我欣赏着自己到达山顶后成功的感受。根据介词after+doing表示在……之后;故选C。
50.A考查名词及语境。A. Nature自然;B. Weather天气;C. Photo照片。结合语境可知自从那个时候,我已经爱上了大自然。故选A。 考点:考查故事类短文
V. .补全对话(本题共15分,A题每小题1分,B题每小题2分) (A) 给每个句子选出恰当的应答语,其中有一项是多余的。
51. Mike can’t go to school today because he has a bad cold. 52. The summer vacation is coming soon. What is your plan? 53. What does Helen look like?
54. I’m sorry for losing your dictionary.
55. Remember to turn off the lights when you leave.
A. She is very kind. B. I’d like to visit some places of interest. C. It doesn’t matter. D. I’m sorry to hear that.
11
优质资料
E. Sure, I will. F. She is tall with yellow hair. 【答案】
51.D 52.B
53..F 54.C
55.E 【解析】 试题分析:
51.D根据句意:麦克今天不能去上学,因为他感冒了。可知下句应该是听到这感到很难过。故选D 52.B根据句意:暑假就要来了,你的计划是什么?可知下文是我愿意参观一些名胜。 故选B 53.F根据句意:Helen长的什么样?可知下文应该回答她很高具有黄色的头发,故选F 54.C根据句意:对不起,丢了你的字典。根据题意可知下文应该回答没关系。故选C
55.E根据句意记着,当你离开的时候,关掉灯。根据题意可知下文应该是好的,我会的。故选E. 考点:情景交际。
(B) .根据对话内容,用适当的词语或句子补全对话。 Alice: Hi, Bob.56.______________________ on the Internet? Bob: I’m reading a report about the Eastern Star. Alice: The Eastern Star?
Bob: Yes. A luxury cruise ship, named Eastern Star, sank in the Yangtze River at around 9:28 pm on June 1. Over
400 people lost their lives. And most of them were the old. Alice: 57.___________________________
Bob: Yes. Everyone feels sad to hear the terrible news.
Alice: No one knows what will happen tomorrow. Let’s cherish(珍惜) our relatives and friends better. Bob: You’re right. By the way, 58.________________________ after the exam? Bob: I’m going on a good trip to Beijing. Alice: 59.__________________________? Bob: My family.
Alice: 60.__________________________?
12
优质资料
Bob: By plane.
Alice: Sounds great. Oh, I’m leaving for the library. See you later. Bob: See you. 【答案】
56.What are you doing
57.That’s too bad / terrible / I’m sorry to hear that
58. what are you going to do / what are you doing / what’s your plan / what do you want to do / what will you do 59.Who are you going with
60.How will you go/ get there 【解析】 试题分析:
56.根据下文I’m reading a report about the Eastern Star. 我正在读一个关于东方之星的报道,可知上文是在问你正在做什么?故答案是What are you doing?
57.根据下文Yes. Everyone feels sad to hear the terrible news.是的,每个人听到这个可怕的消息感到很悲伤。可知上文是在说听到这感到很悲伤。 故填That’s too bad / terrible / I’m sorry to hear that 58.根据下文 I’m going on a good trip to Beijing. 我将去北京旅游。可知上文是在问你打算做什么? 故答案是what are you going to do / what are you doing / what’s your plan / what do you want to do / what will you do
59.根据下文 My family. 我的家人。可知上文是在问你将和谁一起去?故答案是 Who are you going with 60.根据下文By plane.乘飞机可知上文是在问你打算怎样去哪?故答案是 How will you go/ get there 考点:情景交际。
第二部分 阅读理解(共计40分) VI. 阅读理解 (本题共40分,每小题2分)
(A).
61. On April 12, thousands of people brought their kites to a beach in France. Popular kites in China look like birds or butterflies(蝴蝶). But here at the festival, bears and whales(鲸鱼) flew everywhere.
62. Huang Yu-hsiang, a pianist from Taiwan, was born blind. But as a child, he showed the talent to remember any music he heard. It encouraged him to learn the piano. “Sounds help me to feel the colors of the world,” he said.
13
优质资料
63. The school has a club called the Future Farmers of America. The club members grow vegetables in the school’s greenhouse. They had their first crop (收成) of lettuce in March. They gave it to the school cafeteria(食堂). . Lots of people miss their pets while they are on holidays. Our hotel can solve this problem. We lend cats or dogs to you. We are sure that you will be happy to stay with them.
65. Many people like animals and take them as their pets. Now pet hospitals are very busy. Kind people who love animals are needed to work in busy hospitals. 给每个小语段选择正确的标题。
A. Feeling the music B. Animal party in the sky C. Keeping pets D. Students grow their own lunch E. Pet Hotels F. Pet hospitals need help 【答案】 61B 62.A 63.D .E 65.F 【解析】
试题分析:本文分别介绍了法国风筝节,钢琴家黄祥,“未来的美国农民”俱乐部,宠物旅馆,宠物医院。
61.B根据句意:四月十二日,成千上万的人把风筝带到了法国的一个海滩上。看起来像鸟类和蝴蝶一样的风筝在中国受欢迎。但在这个节日,“熊”和“鲸鱼”到处乱飞。可知最合适的标题是空中的动物聚会。可知选B。
62.A根据句意:黄祥,来自的钢琴家, 一出生就是盲人。但作为一个孩子,他表现出来的记住任何他听到的音乐的才华,鼓励他学钢琴。由题意可知短文最好的标题是---感受音乐。可知应选A。
63.D句意:学校有一个俱乐部叫“未来的美国农民”。俱乐部成员在学校的温室里种蔬菜。三月份他们有了第一个收成。他们给了学校食堂。可知这段话的标题是学生们自己种他们的午餐。故选D。
.E句意:许多人在度假时想念他们的宠物。我们的酒店可以解决这个问题。我们把猫或狗借给你。我们相信你会很高兴和他们在一起。根据题意可知标题是----宠物旅馆。故选E。
65.F句意:许多人喜欢动物,把它们当作宠物。现在宠物医院非常忙碌。喜欢动物的人需要在繁忙的医院
14
优质资料
工作。根据句意可知标题是宠物医院需要帮助,故选F。 考点:任务型阅读。
(B)
.As a young man, Al was a skilled artist, with a wife and two fine sons. One night, his older son developed a serious stomachache. Neither Al nor his wife took it very seriously. But the boy died suddenly that night. The death could have been avoided if he had only realized the seriousness of the situation, so Al always felt he was guilty(内疚). To make matters worse, his wife left him a short time later, leaving him alone with his six-year-old younger son. The hurt and pain were more than Al could stand, and he turned to alcohol(酒精) for help.
Al began to lose everything he had—his land, house, etc. Finally Al died alone in a small bar. Hearing of Al’s death, I thought, “What a complete failure(失败)!”
I knew Al’s now adult son, Ernie. He is one of the kindest, most caring, most loving men I have ever known. I saw the love between Ernie and his children, thinking that kindness and caring had to come from somewhere. I hadn’t heard Ernie talked much about his father. One day, I worked up my courage to ask him what on earth his father had done so that he became such a special person. Ernie said quietly, “As a child until I left home at 18, Al came into my room every night, gave me a kiss and said, ‘Love you, son.’”
Tears came to my eyes as I realized that I had been a fool to tell Al as a failure. He had been a kind loving father, and left behind his best love. 根据短文内容判断正(T)误(F)。
66. At first there were four people in Al’s family. 67. Al always felt he was guilty because his wife left him. 68. Al sold everything he had—his land, house to drink alcohol. 69. Ernie was a complete failure just like his father.
70. At the end of the story, the writer thought Al was a loving father. 【答案】 66.T 67.F 68.T 69.F
15
优质资料
70.T 【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了爱的遗产。指一位父亲给他的儿子留下了最珍贵的遗产。
66.T推理判断题。根据文中As a young man, Al was a skilled artist, with a wife and two fine sons可知开始他家有四口人,后来他的大儿子患胃病死了,可知答案为T。
67.F细节理解题。根据The death could have been avoided if he had only realized the seriousness of the situation, so Al always felt he was guilty(内疚)因为儿子的死感到很内疚,故填F。
68.T推理判断题。根据Al began to lose everything he had—his land, house, etc. Finally Al died alone in a small bar.可知,可知故答案是T。
69.F细节理解题。根据短文 He is one of the kindest, most caring, most loving men I have ever known. I saw the love between Ernie and his children可知Ernie 是一个很成功的人,不像他的父亲。故选T。
70.T推理判断题。根据Tears came to my eyes as I realized that I had been a fool to tell Al as a failure. He had been a kind loving father, and left behind his best love.可知Al 是一个有爱的父亲,故答案是T。 考点:故事类短文阅读。
(C)
Model Time If you like models, then this will be the place for you. From model trains, planes and cars to rockets and boats, we’ve got them all! To get more information, please call 88563219.
Sports Club Sports Club offers you many different ways to keep healthy. You’ll never get bored. Our Program & Service Department is always working on new ways to keep you strong and happy. For more of it, visit www. mysportsclub.com.
Keypals International Club KIC is a fun club started by kids, for kids aged 8 to 16. KIC tries to help kids understand different cultures through emails and other activities. KIC has members from
16
优质资料
40 different countries. For more of it, visit www.worldkids.net.
Kids Art Club Kids Art Club offers drawing and painting classes to children aged 7 to 14. Classes are small and we have to have only 6 students each. All classes are taught by Jim Todd who has worked in the art field for over 23 years. For more information, please call 88676213. 根据所读内容选择最佳答案。
71. If you want to know different cultures of the world, you can _______.
A. call 88563219 B. visit www.mysportsclub.com C. visit www.worldkids.net
72. At most how many students can the drawing and painting class have each time at Kids Art Club?
A. Six. B. Seven. C. Eight.
73. Which club was started by kids?
A. Model Time. B. Keypals International Club. C. Sports Club.
74. If your brother is interested in painting, he may join _______.
A. Keypals International Club B. Model Time C. Kids Art Club
75. Which of the following is NOT true?
A. Jim Todd has worked in the art field for more than 23 years. B. Model Time has members from 40 different countries. C. Keypals International Club is mainly for kids aged 8 to 16.
【答案】 71.C 72.A 73.B 74.C 75.B 【解析】
试题分析:这是一篇关于不同俱乐部的介绍,介绍了俱乐部的活动内容。
17
优质资料
71.C根据文章内容KIC is a fun club started by kids, for kids aged 8 to 16. KIC tries to help kids understand different cultures through emails and other activities. KIC has members from 40 different countries. For more of it, visit www. worldkids.net.,可知答案为D
72.A细节理解题。根据文中Classes are small and we have to have only 6 students each可知。故选A. 73.B细节理解题。根据文章内容If you like models, then this will be the place for you. From model trains, planes and cars to rockets and boats可知答案为D
74.C细节理解题。根据文章内容Kids Art Club gives drawing classes to children aged 7 to 14. Classes are small with only 6 students each. Jim Todd teaches all classes. He has worked in the art field for over 23 years. For more information, please call 885-7621.可知答案为C
75.B细节理解题。通读整篇文章可知只有B Model Time has members from 40 different countries.是不正确的。故选B。
考点:考查广告类阅读
(D)
.Linda and her brother, John, saved money for many years. One day, Linda emptied her money jar. “I would like to help other people with the money,” she said. John also emptied his money jar.
“We can do a lot for others with all the money,” John said with a smile. “But who shall we help?” Linda asked. “Let’s help our neighbors, Billy and his sister, Rose. I have found that there are some holes in their shoes,” John said. “We could buy some new shoes for them,” Linda said.
Linda and John told their mother their plan. She was glad and took them to a shoe store at once. Linda picked out a pair of shoes for Rose. John picked out a pair of shoes for Billy. They put the two pairs of shoes into two beautiful boxes. When it was darker, John walked to Billy and Rose’s house quietly. He put the boxes near the door, and knocked hard, and then he ran away quickly.
Billy and Rose came out. “Look! There are presents for us. Someone left them here,” Billy said. They looked around, but they couldn’t find anyone. They took the boxes inside happily.
The next morning, when Linda and John went out, they saw Billy and Rose playing outside. They were both wearing their new shoes. Linda and John were so happy because they could help others. 根据短文内容回答问题。 76.Who was Linda’s brother?
77.What did Linda and John buy with their saved money?
18
优质资料
78. Where did John put the boxes? 79.Why were Linda and John happy? 80.Were Linda and John kind and helpful? 【答案】 76.John 77.Shoes.
78.Near the door of Billy and Rose's house. 79.Because they could help others 80.Yes, they were. 【解析】
试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了Linda 和他的哥哥John攒了一些钱,有一天他们想用这些钱去帮助别人,后来发现邻居兄妹的鞋坏了,于是给邻居兄妹每个人买了一双鞋,偷偷地放在他们的门口,他们为帮助了别人而感到非常地开心。
76.D1.细节理解题。根据Linda and her brother, John, saved money for many years.描述,可知John 是Linda的哥哥。故答案是John。
77B细节理解题。根据Billy and his twin sister, Rose. … We can buy two pairs of shoes for them可知他们想给双胞胎买新鞋子,故答案是Shoes.。
78.C细节理解题。根据文中He put the boxes near the door可知, 描述故答案是Near the door of Billy and Rose's house.。
79.D细节理解题。通读整篇文章可知,当他们帮助了别人时他们感到很高兴。故答案是Because they could help others。
80.C细节理解题。通读整个故事可知Linda and John他们是很友好热于助人的人。故答案是Yes, they were。 考点:考查故事类阅读
第三部分 书面表达(10分)
VII. .书面表达 (本题共10分)
假设你在假期里参加了为期三天的夏令营。请你描述一下相关情况。 参考内容:1. Where did you go? 2. What did you do?
3. How was the weather there? 4. What did you think of your vacation? 要求:语法正确,语句通顺,条理清晰,合情合理。70词左右
19
优质资料
【答案】
I went to summer camp on vacation. On the first day, we went to a beautiful beach. It was a sunny and hot day, so we went swimming. The water was warm and we had great fun. Then the next day we went to the mountains. There were many trees and I really enjoyed them. On the last day we had a great party. We sang and danced happily. I hope I can go camping next vacation. 【解析】
试题分析:这篇文章以假设的方式介绍了作者为期三天的夏令营;分别介绍了去了什么地方;做什么了;天气情况如何;假期的感受怎么样?此外写作时还要注意细节上的补充和连接词的恰当使用,以使文章行文连贯,逻辑性强。
写作亮点:文章开门见山提出写作话题和目的,On the first day, we went to a beautiful beach.,Then the next day ;On the last day 等表达时间的顺序词;,使句子结构更为紧凑,同时也显示了作者对这些高级、复杂句式的灵活掌握。 考点:考查提纲作文。
20
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- baomayou.com 版权所有 赣ICP备2024042794号-6
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务