您好,欢迎来到宝玛科技网。
搜索
您的当前位置:首页译林版高中英语必修一Unit1 核心素养提能练

译林版高中英语必修一Unit1 核心素养提能练

来源:宝玛科技网
核心素养提能练

“阅读理解+完形填空”组合练

Ⅰ.阅读理解

Sure,it’s good to get along well with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.

And yes,it’s good to get along well with your teacher because,in general,it’s smart to learn how to get along well with the different types of people you’ll meet throughout your life.

In fact,kids who get along well with their teachers not only learn more,but they’re more comfortable about asking questions and getting extra help.This makes it easier for them to understand new materials and do their best on tests.When you have this kind of relationship with a teacher,he or she can be someone to turn to with problems,such as problems with learning or

school issues.

Here is a question:what if you don’t get along well with your teachers?In fact,teachers want to get along well with you and enjoy seeing you learn.But teachers and students sometimes have personality clashes(个性冲突),which can happen between any two people.If you show your teacher that you want to make the situation better,he or she will probably do everything possible to make that happen.By dealing with a problem like this,you learn something about how to get along with people who are different from you.

However,if a certain teacher isn’t your favorite,you can still have a successful relationship with him or her,especially .Here are some of those responsibilities:

Attend class ready to learn.

Be prepared for class with the right pencils,books,and completed assignments. Listen when your teacher is talking.

Do your best,whether it’s a classroom assignment,homework,or a test.

语篇解读 本文介绍了学生和老师相处好的重要性以及如何和自己不喜欢的老师相处好。 1.The passage is written for . A.teachers C.students 答案 C

解析 写作对象题。根据文中的“your teacher”,“If you show your teacher...”等可知写作对象为学生。

2.According to the passage,getting along well with your teachers will make you . A.get the best scores in the exams

B.have more pleasant time in the classroom C.have no problems with study D.get a better seat in the classroom 答案 B

解析 细节理解题。由开头第一段可知B项正确。

3.The underlined word “that” in the fourth paragraph refers to “ ”. A.getting along very well with classmates B.the disappearance of personality differences C.a better relationship between you and your teacher D.the happy time you have in the classroom 答案 C

B.advisers D.parents

解析 代词指代题。结合整句来看,that是指to make the situation better,本段在讲师生之间有了个性冲突后,你该如何做,由此判断C项正确。 4.“ ” can be filled in the blank.

A.if you fulfill your basic responsibilities as a student B.if you are easy-going and helpful C.if you know some basic social skills D.if you are thought of as a good student 答案 A

解析 推理判断题。从横线后面所列举的学生应该履行的一些责任可以看出,如果你履行了这些基本职责的话,即使你不是很喜欢那个老师,你也可以和他/她成功相处。因此A项正确。 Ⅱ.完形填空

Jake and Max Klein are twin brothers who have a passion for volunteering.Their family have always done community 1 .At a young age,they chose to 2 family’s gifts at their birthday parties,but asked them to donate money to a charity.When they were seven,Jake and Max were interested in 3 with a family friend at the local homeless shelter to help cook. 4 ,he turned them down because they were too 5 and they had to be fourteen to cook.This led them on an endless 6 to come up with a way to help other kids who were also facing a 7 challenge:wanting to help but being 8 because of their age.

So,Kids That Do Good was 9 to show ways to kids or adults,at any age,they could join the community and make a 10 .The small 11 has grown into a large website that brings thousands of 12 visitors each year.Jake and Max say that their website brings 35,000 unique viewers,of whom,Kids That Do Good has 13 kids to 16,000 organizations.

Jake and Max are 14 with school and after-class activities and other community service promises.Kids That Do Good also has blog posts that advise kids on 15 their own charitable event.

语篇解读 这是一篇说明文。文章介绍了一对双胞胎兄弟一直致力于做慈善,因为一次的拒绝成功创办了名为“做好事的孩子们”的网站。 1.A.surveys C.duties 答案 B

解析 句意为:他们家一直做社区服务。survey调查;service服务;duty责任;business生

B.services D.businesses

意。故选B。 2.A.sort out C.give up 答案 C

解析 句意为:他们选择在生日聚会上放弃家人的礼物,但要求他们把钱捐给慈善机构。sort out分类;play with玩耍;give up放弃;put away放好。故选C。 3.A.travelling C.cooking 答案 B

解析 句意为:杰克和马克斯七岁的时候,他们有兴趣和一个家庭朋友到当地的无家可归者收容所做志愿者,帮助做饭。travel旅行;volunteer自愿;cook烹饪;recycle回收。故选B。 4.A.Unfortunately C.Honestly 答案 A

解析 句意为:不幸的是,他拒绝了他们,因为他们年龄太小了,他们必须14岁才能做饭。unfortunately不幸地;happily开心地;honestly诚实地;gratefully 感激地。故选A。 5.A.shy C.weak 答案 D

解析 参考上题解析。shy害羞的;awkward尴尬的;weak虚弱的;young 年轻的。故选D。 6.A.task C.chance 答案 A

解析 句意为:这让他们做了一项没完没了的任务,想出一个办法来帮助其他也面临类似挑战的孩子:想要帮助但因为年龄而被拒绝。task任务;ability能力;chance机会;determination 决心。故选A。 7.A.public C.sharp 答案 B

解析 参考上题句意解析。public公众的;similar相似的;sharp锋利的;direct 直接的。故

B.similar D.direct B.ability D.determination B.awkward D.young B.Happily D.Gratefully B.volunteering D.recycling B.play with D.put away

选B。 8.A.joked C.denied 答案 C

解析 joke开玩笑;blame责备;deny拒绝;praise表扬。此处是指因为年龄而被拒绝。故选C。

9.A.advised C.named 答案 D

解析 句意为:所以,创建“做好事的孩子们”是为了向孩子们或成年人展示各种方式,在任何年龄,他们都可以加入社区,产生影响。advise建议;allow允许;name命名;create创造。Kids That Do Good是他们创办的组织的名字。故选D。 10.A.judgment C.comment 答案 B

解析 参考上题句意解析。judgment判断;difference不同;comment评论;decision 决定。make a difference有影响,起作用,故选B。 11.A.plan C.project 答案 C

解析 句意为:这个小项目已经发展成为一个大型网站,每年吸引成千上万的有兴趣的访问者。plan计划;effort努力;project项目;experiment 实验。故选C。 12.A.pleased C.amazed 答案 D

解析 参考上题句意解析。pleased高兴的;satisfied满足的;amazed惊奇的;interested 感兴趣的。故选D。 13.A.connected C.contributed

B.exposed D.attracted B.satisfied D.interested B.effort D.experiment B.difference D.decision B.allowed D.created B.blamed D.praised

答案 A

解析 句意为:杰克和马克斯说他们的网站有35 000个的浏览者,在这些浏览者中,“做好事的孩子们”已经把孩子们和16 000个组织联系起来了。connect连接;expose暴露;contribute贡献;attract吸引。故选A。 14.A.familiar C.busy 答案 C

解析 句意为:杰克和马克斯忙于学校、课外活动和其他社区服务承诺。familiar熟悉的;patient有耐心的;busy繁忙的;content 满足的。故选C。 15.A.remembering C.celebrating 答案 D

解析 句意为:“做好事的孩子们”也发帖建议孩子们建立自己的慈善活动。remember记住;describe描述;celebrate庆祝;build 建筑。故选D。

B.describing D.building B.patient D.content

主观题规范练

Ⅲ.语法填空

Sitienei,a 90-year-old Kenyan grandmother,has become the world’s 1. (old) primary school student.Right now she is at the local primary school,2. she learns to read and write.She is from a small village in Kenya.She has spent most of her life working 3._____ a midwife(助产士),helping women to give birth to 4. (baby).She wants to pass on her midwife skills to the young.She said she didn’t have a chance 5. (go) to school when she was young.She wants all the children in her village to study.

The head teacher at the school said,“I’m proud of her.She 6. (love) by every pupil.They all want to learn and play with her.” He also said,“ 7. (consider) her age,she is doing very well.I can say I 8. (see) a big difference in this school since she came.”

Sitienei said,“I want children,especially girls in poor areas,to know 9. important education is to them.” She added,“With education,you can be whatever you want to be—a doctor,a teacher,a 10. (science) and so on.”

语篇解读 本文是记叙文。文章介绍了一位90岁的肯尼亚老人在当地小学上学的故事。 1.答案 oldest

解析 这位90岁的老人在当地小学上学,成了世界上年龄最大的小学生。 2.答案 where

解析 where she learns to read and write是非性定语从句,先行词是the local primary school,关系副词where在从句中作地点状语。 3.答案 as

解析 此处as表示“作为”。

4.答案 babies

解析 这里用baby的复数形式表示泛指。 5.答案 to go

解析 chance后常接动词不定式作后置定语,意思是“做某事的机会”。 6.答案 is loved

解析 她受到每个学生的敬爱,故用被动语态,这里用一般现在时表示现在的情况或状态。 7.答案 Considering

解析 considering考虑到……,鉴于……。 8.答案 have seen

解析 since引导时间状语从句,主句谓语用现在完成时。 9.答案 how

解析 此处how表示“多么”,引导宾语从句。 10.答案 scientist

解析 根据前面的“a doctor,a teacher”可知,此处应填scientist。 Ⅳ.读后续写

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。

A few years ago I worked in an international company that sold computer devices. I had to travel a lot over the country as a part of my work. I remember that I was at a stage of my life where I only cared about how to make more money.

On one of my trips,I came to the airport to take a bus to downtown,as usual. It was the same routine: get into the city,take the bus to the hotel,visit the customer,work late,take the bus back to the airport and fly back...That day,for some reasons,I decided to take the stairs down to a different exit,where I came across a beautiful garden I had never seen before. I waited there,enjoying the scenery. Finally the bus came.

Usually I always took the seat behind the driver. That day I sat down somewhere in the middle. A boy was seated next to me,carrying a lot of suitcases. Suddenly,he turned to me and gave me one of the most sincere smiles I had ever seen from a stranger. Warmly,he said,“Hi,the perfect day in the perfect place,huh?”

I remember thinking to myself—this must be one of those typical people who are young and naive and just think everything is beautiful and easy. Why was he annoying me when I just wanted to enjoy the bus ride? But out of politeness,I replied,“Perfect! Did your parents pay for you to have some vacations on the beach?” “No,I’m not here for vacation,and I don’t have

parents,” he shook his head.“I’m here because I want to achieve my biggest dream. I’m on the way to the army school where my grandfather studied a long time ago.” Paragraph 1:

“I lost my dad 10 years ago then my mom married again. My stepfather Paragraph 2:

He smiled and told me that for 10 years,he had only one thing on his mind to 一、故事梗概

二、情节推断

根据已经给出的续写部分每段的开头语并展开合理想象可推断:

续写部分分为两段,第一段开头是:十年前我的父亲去世了,我的母亲再婚……,所以后文应该是讲述他父亲去世后,他的生活情况。且根据上文小伙子说他不是来度假可知,他继父对他并不好,故推测继父将他赶出了家,所以他才在各地流浪,遇到了很多好心人。第二段开头是:他微笑着对我讲述了他这十年的经历。他心里只有一件事……本段应该写小伙子为何要像他爷爷一样加入,以及他对作者产生的影响和感悟。 可根据自己的想象构建故事情节。续写两段的四个要素如下: Paragraph 1 时间:10 years ago 地点:all over the country 人物:a boy,his stepfather Paragraph 2 时间:while riding 地点:the bus 人物: the boy,I 事件:stepfather threw the boy out of the house,事件:join the army school,grandpa left the boy living all over the country,learning a lot from life... 三、要素串联

将已确定的四要素串联,并增加细节描写,完成读后续写。

a golden knife,do everything with my best smile... 参考范文

“I lost my dad 10 years ago then my mom married again.My stepfather threw me out of the house. Since then,I’ve been living all over the country. I’ve met many people who were kind to me. And I’ve learnt a lot from life through these years,” he said softly. At that point I couldn’t say a word. I felt the tears coming. Fortunately,he continued talking.

He smiled and told me that for 10 years,he had only one thing on his mind to attend the army school like his grandfather. “My grandpa was a general of the army. He left me this,” he said

proudly. He showed me a golden knife and said this was the best memory of his childhood. “The only thing I know is that I will follow my dream and every day I will be happy.” Soon,the bus reached his stop.He stood up,took all his suitcases,and said goodbye with a big smile. From that day on,I always try to do everything with my best smile on my face.

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baomayou.com 版权所有 赣ICP备2024042794号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务