您好,欢迎来到宝玛科技网。
搜索
您的当前位置:首页高中英语人教版(2019)必修一 Unit 4 Natural Disasters同步练习

高中英语人教版(2019)必修一 Unit 4 Natural Disasters同步练习

来源:宝玛科技网


Unit 4 Natural Disasters 同步练习

(答题时间:40分钟)

一、完形填空

The whole school was talking about the coming trip at a winter camp. And everyone was 1 , except me.

“I’ll hate it,” I told my parents. “I’ll get homesick (想家的). I’ll look stupid at winter sports, and everyone will 2 me.”

“You might be surprised, Bree,” said Mom. “The only way to find out is to 3 .”

“It’s what growing up is all about,” Dad added. When 4 the camp, we were asked to share one 5 . “I’m afraid I’ll be homesick,” someone said.

I wasn’t the only one! I began to 6 . After lunch, we were asked to ski (滑雪)down to the field. I skied 7 ,but I still hit a piece of ice and 8 . “Ha! Ha!” Behind me, somebody started laughing. I 9 to see who was making fun of me. To my10 , I saw a girl in the same awkward (尴尬的) position I was in. “I thought I’d be bad at this,11 I’m worse than I

expected!” she said.

12 , I started laughing too. After being so13 of falling, it was a comfort not to fear it anymore.

At dinnertime, I was so happy to be talking about interesting things that I14 to feel homesick.

The next day, I was15 to try ski jumping first, even though I didn't want to. But when my feet left the ground, I felt I was16 and it was wonderful.

Maybe Dad was right when he said “You might17 it if you give it a chance!”

Maybe the kind of18 Mom and Dad were talking about had more to do with my outlook (态度)than my looks. We all19 fitting in and failing when we try20 things. Sometimes you’re got to fall on your face to discover how much you’ve got in common.

1. A. strange B. sad C. nervous D. excited

2. A. speak to B. wait for C. laugh at D. talk about

3. A. try B. dream C. change D. move

4. A. searching for B. returning to C. making up D. arriving

at

5. A. story B. fear C. purpose D. fact

6. A. eat B. ask C. relax D. sleep

7. A. carefully B. interestingly C. finally D. quickly

8. A. went out B. gave up C. ran away D. fell down

9. A. walked around over

B. stood up C. looked back D. stepped

10. A. shame B. surprise C. pleasure D. regret

11. A. but B. so C. because D. or

12. A. Quietly B. Hopefully C. Unhappily D. Suddenly

13. A. tired B. proud C. certain D. afraid

14. A. failed B. refused C forgot D. stopped

15. A. prepared B. chosen C. protected D. allowed

16. A. flying B. crying C. learning D. dying

17. A. prevent B. trust C. discover D. enjoy

18. A. winning back working out

B. showing off C. growing up D.

19. A. catch up B. worry about C. believe in D. point out

20. A. new B. easy C. right D. popular

二、语法填空

I climbed Kilimanjaro with Lava Expeditions during the rainy season.

I 1__________ (fly) to Nairobi in Kenya and spent several days there. At my hotel in Nairobi I met the rest of the group with whom I would spend the next week. We all travelled on the bus together for 2__________ 8-hour journey into Tanzania and then Arusha, a quiet town.

After we arrived at our hotel in Arusha, we had dinner and a few drinks. Then we 3__________ (introduce) to more members including TaddeusMinja, the main guide,4__________ was very experienced—climbing Kilimanjaro runs through the generations of 5__________ (he) family.

The next day the Lava Expeditions members checked if we had the correct and enough clothing for our expedition on Kilimanjaro. Only one person needed to

bring 6__________ (many) clothes.

After that we set off, 7__________ (walk) in the rain through the beauty of the rainforest, all the way to the first camp. I was happy the next few days as the view was so wonderful and changed every day. I suffered a little during the trip and I felt so tired. But the members of Lava Expeditions provided me with lots of encouragement, which was one of the best 8__________ (memory). Finally we reached the top of Kilimanjaro in bright blue skies.

I felt excited about climbing Kilimanjaro and the feeling didn’t change during my trip. The fellow members of Lava Expeditions looked 9__________ me so well that I was 10__________ (deep) thankful for their help.

三、应用文写作

假设你是校学生会李华,学校将举办一次主题为“How to stay safe during an earthquake”的讲座。请你根据以下提示用英语写一份书面通知。

1. 背景:去年此时该地发生地震,给当地人民造成了一定的损失:部分房屋倒塌,人员被困;部分道路受阻,供水供电中断;死伤人数超过50。

2. 讲座地点:校体育馆

讲座时间:周六下午2:00—4:00

主讲人:李辉老师

要求:全体学生按时到场,认真听讲。

注意:

1. 词数80左右;

2. 开头和结尾已给出,不计入总词数;

3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:损失loss;体育馆gym;讲座lecture。

Notice

A lecture on how to stay safe during an earthquake is around the comer.

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

The Students’ Union

Unit 4 Natural Disasters 同步练习参

一、

【文章大意】在成长过程中我们或许会害怕尝试新事物,或许会害怕失败,然而,这些都是成长的必经阶段。在此过程中,我们需要以积极向上的态度来面对这一切。

1. D 根据该空后的except me和I’ll hate it可知,作者不想去冬令营,然而其他人都很“兴奋(excited)”。故选D。

2. C 根据前半句 I’ll look stupid at winter sports 可知,由于不擅长冬季运动项目,作者害怕别人会“笑话(laugh at)”她。故选C。

3. A 作者的妈妈鼓励作者自己去“尝试(try)”。故选A。

4. D 根据文章首句中的 the coming trip at a winter camp 可知,此处指“到达(arriving at)”营地。故选D。

5. B 根据下一句中的I’m afraid I’ll be homesick可知,大家分享一件“害怕的事(fear)”。故选B。

6. C 作者一开始担心自己会想家,担心会被别人笑话,因此听到别人说想家时,她开始“放心(relax)”了。故选C。

7. A 根据上文中的 I’ll look stupid at winter sports 可知,由于作者不擅长冬季体育运动,因此她“小心翼翼地(carefully)”滑雪。故选 A。

8. D 根据该空前的I still hit a piece of ice可知,作者撞到一块冰上,“摔倒了(fell down)”。故选D。

9. C 根据上一句 Behind me, somebody started laughing 可知,有人在作者身后发出笑声,因此作者“朝身后看去(looked back)”,想知道究竟是谁在笑。故选C。

10. B 根据该空后的 I saw a girl in the same awkward position I was in可知,作者原本以为有人在笑她,然而令她“诧异(surprise)”的是,有一个女孩也摔倒了。故选B。

11. A I thought I’d be bad at this 与 I’m worse than I expected之间为转折关系,故选A。

12. D 女孩所说的话让作者也“突然(Suddenly)”笑了起来。故选D。

13. D 根据上文的描述可知,作者一直“害怕(afraid)”摔倒。故选D。

14. C 根据该空前的 happy to be talking about interesting things可知,作者在晚饭时和别人聊得很开心,以至于“忘了(forgot)”想家。故选 C。

15. B 根据后半句 even though I didn’t want to 可知,作者在第二天被“选中(chosen)”第一个尝试跳台滑雪。故选 B。

16. A 根据该空前的my feet left the ground和该空后的it was wonderful可知,作者感觉自己在“飞翔(flying)”。故选A。

17. D 作者在此体会到跳台滑雪给她带来的乐趣,因此,她认同爸爸说的“你尝试后或许会“喜欢(enjoy)”上它的”。故选D。

18. C 根据上文中的“It’s what growing up is all about,” Dad added可知,作者在此发出关于“成长(growing up)”的感慨。故选C。

19. B 联系全文的语境可知,在成长过程中,当我们尝试“新(new)”事物时,我们都会“担心(worry about)”不适应或是失败,故选B。

20. A 联系全文的语境可知,在成长过程中,当我们尝试“新(new)”事物时,我们都会“担心(worry about)”不适应或是失败。故选A。

二、[语篇解读]本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和探险队的成员一起爬乞力马扎罗山的一次经历。

1. flew 考查时态。and为并列连词, and后面用了过去式,故此处也用过去式。

2. an 考查冠词。8-hour的读音以元音音素开头,故用an。an 8-hour journey 一次8小时的旅程。

3. were introduced 考查时态和语态。we与introduce之间是被动关系,用被动语态,且表示过去发生的情况,故用were introduced。

4. who 考查定语从句的引导词。分析句子结构可知,此处是定语从句,先行词是TaddeusMinja,从句中缺少主语,故用who。

5. his 考查代词。修饰名词family,用形容词性物主代词。

6. more 考查形容词比较级。句意:只有一个人需要带更多的衣服。

7. walking 考查现在分词作状语。句子的主干是we set off,__________ (walk) in the rain...在句中作状语,此处用现在分词形式。

8. memories 考查名词复数。“one of the+形容词最髙级+可数名词复数”表示“最……的……之一”。

9. after 考查介词。look after意为“照顾”,是固定搭配。

10. deeply 考查形容词变为副词。空格处需用副词修饰形容词 thankful。

三、

One possible version:

Notice

A lecture on how to stay safe during an earthquake is around the comer.

A strong earthquake hit our city at this time last year, which caused a big loss. Some houses fell down and some people were trapped under the ruins. Some roads were blocked by stones and bricks. Water and electricity were cut off. The number of people who were killed or seriously injured reached over 50.

In order to improve the ability to protect ourselves in an earthquake, Mr. Li Hui will give us a lecture in the gym of our school on Saturday. The lecture will start at 2 pm and last 2 hours. Everyone in our school is requested to be present on time and listen attentively.

The Students’ Union

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baomayou.com 版权所有 赣ICP备2024042794号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务