您好,欢迎来到宝玛科技网。
搜索
您的当前位置:首页英语-2022年高考考前押题密卷(新高考I卷)(A4考试版+全解全析)

英语-2022年高考考前押题密卷(新高考I卷)(A4考试版+全解全析)

来源:宝玛科技网
绝密★启用前2022年高考考前押题密卷(新高考I卷) 英语

本卷总分值150分,考试时间120分钟。 考前须知:

1 .答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。

2 .回答选择题时,选出每题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无 效。

3 .考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

第一局部听力(共两节,总分值30分)第一节(共5小题;每题1.5分,总分值7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最正确选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt?

A.£ 19. 15.B.£9. 18.

答案是CoWhat is the man probably going to do?

A. Work on a farm. B. Buy a jacket. 1. What does the man do?

A. An office clerk.

B. A shop assistant.

C. Go to a library. C. A politician. C. £9. 15.

2. How does the woman feel about the advertisements?

A. Awful.

B. Great.

C. Interesting.

3. What's the possible relationship between the speakers?

A. Doctor and patient. B. Teacher and student. 4. Where does the conversation probably take place?

A. At a hotel.B. At a laundry.C. At a clothing store. 第二节(共15小题;每题L5分,总分值22・5分)

C. Librarian and reader.

46. A. continuously 47. A. cure 48. A. relief 49. A. admiring 50. A. bite 51. A. stick 52. A. calmed down 53. A. asked 54. A. importance 55. A. late

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中

56. A. continuously 57. A. cure 58. A. relief 59. A. admiring 60. A. bite 61. A. stick 62. A. calmed down 63. A. asked . A. importance 65. A. late

B. apparently B. gap B. performance B. surprising B. show B. agree B. went off B. helped B. act B. hard

C. gradually C. chat C. eagerness C. knowing C.cover C. communicate C. fell apart C. invited C. concept C. sensitive

D. entirely D. tip D. anxiety D. inquiring D. lift D. contrast D. straightened up D. walked D. meaning D. nervous

第二节(共10小题;每题1.5分,总分值15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Despite the passage of time, honesty has always been a traditional virtue in China and embodied in countless tales throughout China's history.

In the early Western Han Dynasty, a general 56 (name) Ji Bu was known for being courageous and honest. Legend has 57 that whenever Ji made a promise, he would spare no effort to fulfill it. Such a virtue of honesty earned him a good reputation, and there was a saying 58 (wide) spread: It is better to have a promise from Ji Bu than to get hundreds of ounces of gold.

In ancient China, the currency consisted mainly of precious 59 (metal), such as gold, silver and copper, so 60 (carry) a large quantity of cash was not only a heavy burden but could also put the owner in danger as robberies quite often happened along the way. So a story 61 (tell) about the start of the Chinese banking industry. A successful merchant during the Qing Dynasty, Li Daquan, was visited by a friend who came up 62 a novel idea. His friend proposed that a draft be issued to replace the real cash. This draft was no mere promise, 63 a declaration that the same amount of currency had been deposited and could be withdrawn elsewhere.

Li readily agreed and (keep) his word. The story soon got around, and Li's honesty brought him a flood of customers. He later set up China's first draft bank, Rishengchang, 65 later had 35 branches across the country. 第四局部写作(共两节,总分值40分)第一节(总分值15分)

假定你是李华,你和几位英文爱好者在互联网上建立了一个名叫EasyEnglish的英语学习网站。 请你在校英文报上写一篇短文,向你校学生介绍这个网站。要点如下:

1 .创立网站的目的; 2 .网站内容及功能;

3 .号召使用。

注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

EasyEnglish Is Waiting for You

第二节(总分值25分)

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

Letting go of Ginger

Feeding the stray cats(流浪猫)in my neighborhood used to be part of my daily routine. I did it out of compassion(同情)and love for animals.

When I went home from school, I usually found several stray cats in the community. They had sharp ears, thin bodies and long tails. They couldn't help but suiTound the garbage can and pick out the garbage to eat. When their noses smelled the fragrance of the snacks in my hands, they stood in front of me pitifully, as if they wanted to ask me for something to eat. When I saw that they were pitiful, I gave them one of the snacks. When they were full, they would wag their tails contentedly, as if to thank me.

But last month, my favorite cat named Ginger entered a new stage of life: she gave birth to a litter of cute kitties! Thrilled and excited, I bought them a brand-new cat nest, food bowls and even a large pack of cat food so that Ginger could take care of her babies with a full stomach. I place the whole package of love and care behind the bushes so that they'd be safe and sound.

However, a few days later I found out that what I bought for Ginger was gone! I started looking for Ginger and her nest right away. To my surprise, a property(物业)manager showed up and told me something that was rather shocking and unacceptable. \"I know what you're looking for,\" said the middle-aged man. \"Relax. The cat family is safe, and they didn't need what you bought for them.^^

注意:

1 .续写词数应为150左右;

2 .请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

My mind was filled with questions and anger, but he seemed prepared.

I understood what he said.

2022年高考考前押题密卷(新高考I卷)

英语•全解全析

1 2 A 12 B 22 B 32 C 42 B 52 C 3 A 13 C 23 A 33 B 43 D 53 D 4 B 14 A 24 B 34 C 44 C 54 B 5 A 15 A 25 C 35 D 45 C 6 A 16 C 26 B 36 G 46 A 7 B 17 C 27 D 37 C 47 B 8 A 18 A 28 A 38 F 48 D 9 B 19 A 29 D 39 B 49 C 10 B 20 B 30 B 40 D 50 A c 11 c 21 D 31 B 41 A 51 A

55 A 第一局部听力

1—5 CAABA6—10 AB ABB11—15 CBCAA 16—20 CCAAB 第二局部阅读 第一节A

【语篇解读】这是一篇应用文,介绍了澳大利亚悉尼的四个博物馆。

21. D【解析】细节理解题。根据文章对Australian Museum局部的描述“The Australian Museum (AM)

was founded in 1827 and is well-known as the nation's first museum.”可矢口,AM 是 澳大利亚首家博物馆,因此它以历史悠久而知名。所以选D。

22. B【解析】推理判断题。根据文中对Art Gallery of New South Wales局部的描述“…Asian treasures

and leading local and international contemporary art.“可知,里面有亚洲展品。 应选Bo

23. A【解析】细节理解题。根据文中对Australian National Maritime Museum局部的描述“The museum hosts ... and a 3D cinema, ensuring that there is something for everyone.“可知,这 个博物馆包含一个3D影院。应选A。

B

【语篇解读】19岁的扎拉•卢瑟福于周四在比利时西部的科特里克-韦韦尔杰姆机场降 落,完成了跨越52,000公里的41个国家的史诗般旅程,战胜了各种困难和挑战,并在此过 程中打破了两个吉尼斯世界纪录大全,成为单独环球飞行史上最年轻的女性。

24. B【解析】细节理解题。根据第二段“这位拥有英国和比利时双重国籍的19岁少年, 周四在比

利时西部的科特里克-韦韦尔杰姆机场降落,完成了一次跨越52,000公里 (32,300英里)的41国之旅,并在此过程中打破了两个吉尼斯世界纪录。”可得答案BoC 【解析】词义猜想题。由who was 30 when she flew around the globe unaccompanied in 2017, Rutherford also now holds the title for the first woman to circumnavigate the world in a microlight aircraft(微型飞机).She is also the first Belgian to fly around the world alone.”判断是“Rutherford是第一位驾驶微型飞机环球航行的女性。她也是第一个单独 环游世界的比利时人。\"circumnavigate意为“环球航行”。

25. B【解析】推理判断题。通过第七段Rutherford的话“如果引擎熄火,我离救援还有几 个小时,

我不知道我还能活多久J可以知道当时她飞越西伯利亚绝对是最困难的部 分。

26. D【解析】主旨大意题。由文章的中心段——第一句可判断。“年轻的飞行员扎拉•卢 瑟福,成

为单独环球飞行史上最年轻的女性。”后文是对此的具体描述。文章为总分 结构。

C

【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了一个新型的路灯,这款路灯是由风能 转化为电能,因此可以减少能源使用,从而减少对环境的污染。

27. A[解析]细节理解题。根据第二段“German design student Tobias Tribenbacher, from the University

of the Arts Berlin, has created a street light called Papilio in response to global sustainability initiatives, saying that he initially chose to create a city-facing streetlight due to such lights9 role in tight pollution.(来自柏林艺术大学的德国设计专业学生Tobias Tribenbacher设计了一盏名为Papilio的路灯,以响应全球可持续开展建议。他说,他 最初选择设计一盏面向城市的路灯,是因为这种灯在解决严重污染问题中扮演着重要 角色。)”以及第四段“it uses an infrared(红外线的)sensor so that the light is only started by nearby motion, reducing its contribution to light pollution.(它使用了——个红夕卜传感器, 这样光只在附近运动时才开始,减少了它对光污染的贡献。厂可知,这款灯最初设计 就是用来应对光污染问题。应选A。

28. D [解析】细节理解题。根据第四段“Another key component of the lamp is the light itself. The warm-

colored light doesn't draw the attention of insects, and it uses an infrared(红夕卜 线的)sensor so that the light is only started by nearby motion, reducing its contribution to light pollution.(这盏灯的另一个关键组成局部是灯本身。这种暖色的光不会引起昆虫 的注意,它使用了一个红外传感器,这样光只在附近运动时才开始,减少了它对光污 染的贡献。厂可知,这款灯不会吸引小昆虫。应选D。

29. B【解析】题。根据全文内容可知,本文文主要讲述Tobias Tribenbacher创造 了一种新型的路灯,

这款路灯可以把风能转化为电能,这属于科学创造,因此本文最 可能来自科学杂志,应选BoB【解析】目的意图题。根据文章第二段“German design student Tobias Tribenbacher, from the University of the Arts Berlin, has created a street light called Papilio in response to global sustainability initiatives, saying that he initially chose to create a city-facing streetlight due to such lights role in light pollution.(来自柏林艺术大学的德国设计专业 学生TobiasTribenbacher设计了一盏名为Papilio的路灯,以响应全球可持续开展建议。 他说,他最初选择设计一盏面向城市的路灯,是因为这种灯在解决光污染问题中扮演 着重要角色。厂以及下文对这款灯的作用、工作原理的介绍可知,本篇文章的目的是 介绍一款风能路灯。应选B。

D

【语篇解读】本文为说明文。由于温室气体的排放导致地球温度上升,全球气候变暖引 起恶劣天气频发,农业歉收,珊瑚礁消失,海平面上升等自然灾害。但是仅仅是减少温室 气体的排放是不够的,因此,各国急需投入力量去适应不断变化的气候。

30. C【解析】推理判断题。根据第一段可知,温室气体的排放导致地球温度上升,地球温 度上升导

致恶劣天气出现,所以恶劣天气是由温室气体产生的。应选C。

31. B【解析】细节理解题。根据第二段中的“Ice sheets in Antarctica and Greenland will shrink past the

point of no return, promising sea rises measured not in millimetres, as today9s are, but in metres『信息可知,南极洲和格陵兰岛冰川的减少将会超过了极限点,海平面 上升不是以毫米为单位,而是以米为单位。应选B。

32. C【解析】细节理解题。根据第四段“When a country invests in flood defenses, it benefits its own

citizens above all others”中的信息可知,当一个国家投资防洪,这个国家的公民 受益最多。应选C。

33. D【解析】目的意图题。根据全文信息可知,温室气体的排放导致全球气温上升,极端 自然灾害

频发,减排仅仅是不够的,全世界迫切需要投入力量去适应不断变化的气 候。应选D。

第二节【语篇解读】这是一篇说明文。处理来自他人的判断可能会很困难,尤其是来自朋友、 家人或同事的判断。爱评头论足的人是不可防止的,但你可以用积极的态度和同情心轻松地

应对他们的批评。文章主要说明了一些应对他人批评的方法。

34. G 【解析】根据上文 “Rid yourself of the judgment. Remember that a judgmental person's words are a

reflection of their own beliefs-and not yours. Critical people criticize themselves more than anyone else.(摆脱你自己的判断。记住,一个爱评头论足的人所 说的话反映的是他们自己的信念——而不是你的。爱批评的人批评自己多于批评别 人)”可知,上文提到“爱批评的人批评自己多于批评别人”,故本句与上文构成因果 关系,指出爱批评的人实际上针对的是谁,故G选项“所以他们的评判实际上不是 针对你的,尽管它可能会让人觉得是针对你的\"符合语境,应选G。

5

35. C【解析】根据上文“While that doesn't excuse their behavior, having sympathy can inform your response.

(虽然这不能成为他们行为的借口,但同情可以让你的反响更有意义)” 以及后文“I see where you're coming from, but…(我明白你的意思,但是)”可知,

本句是在列举表达同情的话语,故C选项“我理解你为什么这么想”符合语境,故 选C。

36. F【解析】根据后文 “Ask this person to explain what they said, and find out their motivation for saying

it. You could ask then, “What are you trying to say? If you have constructive criticism, I'm open to hearing it.\" That way, you're giving the other person a gentle reminder to phrase their words constructively.(请这个人解释他们说了什么,并找出他们 这么说的动机。你可以问「你想说什么?如果你有建设性的批评意见,我愿意听取 这样,你就给了对方一个温和的提醒,让他们用建设性的方式来表达)”可知,后文 主要说明了通过建设性的方式来表达给对方的提醒,说明爱评头论足的人要靠他人来 提醒自己的无礼。故F选项“爱评头论足的人可能不知道自己很粗鲁或不讲理”符 合语境,应选F。

37. B 【解析】根据后文 “Be polite but firm when you call out judgmental people. If somebody crosses a

line and makes you feel criticized, tell them how you feel.(当你点名扑匕评另ll人时, 要礼貌但坚定。如果有人越界了,让你觉得受到了批评,告诉他们你的感受)”可知, 后文列举的情景说明在对话中要设定一些界限,B选项中boundaries对应后文中line。 故B选项“在对话中设定界限”符合语境,应选B。

38. D [解析]根据上文“If someone is giving you criticism you didn't ask for, you could say(如 果有人

在你没有要求的情况下批评你,你可以说)”以及后文“and I have a plan that works for me.(我有一个适合我的计划)”可知,本句是在列举对待别人批评的话语, 结合后文可知与自我处理事情的方式有关,故D选项“我觉得我需要用我自己的方 式来处理这件事”符合语境,应选D。

第三局部语言运用

第一节【语篇解读】这是一篇记叙文。主要讲述作者参加朋友的葬礼的过程中,得到一位陌生 女士鼓励和扶持,且帮她缓解悲伤的故事。

39. A【解析】我们没有共同的朋友,所以我非常担忧自己一个人去参加他的葬礼。anxious 焦虑的,

担忧的;guilty 有罪的;cautious 谨慎的;serious 严重的。didn't have any friends in common是解题关键。

40. B【解析】然而,无论如何我都不会错过的。accept接受;miss错过;delay耽误;guarantee 保证。

从下文中作者去参加葬礼了。应选B项。

41. D【解析】他的家人在看了我写的悼词后联系了我,问我是否可以把悼词朗读出来,我 感到很荣

幸。reward奖赏;inform通知;recommend推荐;contact联系。

42. C【解析】句意同上。resolved下定决心的,坚决的;embarrassed尴尬的;honoured荣 幸的;

confused困惑的。在挚爱的朋友葬礼上朗读悼词,作者觉得这个事很荣幸的。 应选C项。

43. C【解析】葬礼那天很冷,刮风下雨,但这并没有阻止数以百计的人出来。mind介意; suggest建

议;stop制止;anticipate预期,预料。应选C项。

44. A【解析】当我站在这么多陌生人的包围下时,我的眼泪不断地从脸上流下。Continuously 不断

地;apparently显然地;gradually逐渐地;entirely全部地。应选A项。

45. B【解析】我开始环顾四周,想在人群中寻找一个空隙,这时我的目光和一位女士的目 光相遇

了。cure治愈;gap空隙,缝隙;chat聊天;tip指点,诀窍,建议。应选B 项。

46. D【解析】她一定是看出了我的焦虑,她只是带着会意的表情和温暖的微笑说:“你一 个人在这

儿吗? ”此处强调作者急于找空隙的焦虑心情。relief宽慰,轻松; performance表现;eagerness渴望,热心;anxiety焦虑,忧虑。应选D项。

47. C【解析】句意同上。admiring钦佩的;surprising令人吃惊的;knowing会意的;inquiring 询问

的。应选C项。

48. A【解析】我所能做的就是点头,咬着嘴唇,忍住眼泪。bite咬;show展示;露出;cover 遮盖;

lift抬起。

49. A【解析】她拉着我的手,“别担忧,跟着我,我们可以一起做这件事。\" stick粘,贴; agree

同意;communicate沟通;contrast比照,对照。应选A项。

50. C【解析】当我的悼词被宣读时,我崩溃了,她紧紧地抱着我,低声说:“他知道你爱 他,你做

得很好。\" calm down平静下来;go off走开;fall apart崩溃;土崩瓦解;破 碎;straighten up直起来,整理;收拾整齐。应选C项。

51. D【解析】葬礼结束时,她陪我出去了。ask me out约我出去;help me out帮我解难; invite me

out邀请我出去;walk me out陪我出去。walk陪伴走,护送走。应选D项。

52. B【解析】你有没有发现,有时候一个善意的举动会让我们出其不意,直到后来我们才 意识到

它的重要性,而那时已经来不及表达我们的感激之情了? importance重耍性; act行为,行动;concept概念;meaning意义。应选B项。

53. A【解析】句意同上。Late晚的;hard难的;sensitive敏感的;nervous紧张的。 第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。文章通过讲述西汉初期的故事来说明“银行”的起源。

54. named【解析】考查非谓语动词。分析句子可知,句子已有谓语动词was known for being, name应

用非谓语动词形式,且与主语之间为被动关系,应用过去分词表被动,此处是“被 叫做,被命名”。故填named。

55. it【解析】考查代词。分析句子可知,空处为句子的宾语,结合句意可知,宾语为that 引导的从

句所呈现的这件事,所以此处应用让作形式宾语•,代替后移由that引导的从句, 即真正宾语,故填让。

56. widely【解析】考查副词。由句意可知,此处修饰动词spread,应用副词修饰动词,故 填 widely

o

metals【解析】考查名词。根据句意提到“金、银、铜等金属”可知,名词metal应用 复数,故

填metals。

57. carrying【解析】考查非谓语动词。分析句子结合句意可知,此处缺少主语,主语为“携 带大量

现金”,应用动名词作主语,故填carrying。

58. tells【解析】考查时态和主谓一致。空处为句子的谓语动词,由句意和语境可知,讲述 故事的起

源,时态用一般现在时,主语a story为单数,谓语动词用三单形式,故填tells。

59. w汕【解析】考查介词。根据句意可知,此处表示“想出\",短语come up with表示“想 出”,

是固定搭配,故填with。

60. but【解析】考查连词。根据句意和no可知,空处应填入连词but, “否认+but”表示“不 是而是

\",故填butokept【解析】考查时态。分析句子,根据句意和agreed and可知,此处为并列谓语,动 词用过去式,与agreed并列。故填kept。

61. which【解析】考查定语从句。分析句子结合句意可知,空处引导非限定性定语从句, 先行词“日

升昌银行(Rishengchang)”,且从句缺少主语,应用关系代词代替先行词引导 从句,作从句的主语。故填which。 第四局部写作 第一节

【参考范文】EasyEnglish Is Waiting for You

As everyone highlights the importance of English, we have founded this website ——to boost your taste for English learning.

Various English materials are available here, like English exercises, foreign cultures, English novels, etc. And you can also enjoy chatting in English to improve your oral English. Furthermore, if you'd like to compare notes on your English writings and learning experiences, this website is a good choice. Meanwhile, your English can get improved by corrections from others.

Hopefully our website can be beneficial to your English study. Everyone is welcome to our website and your advice for any improvement will be greatly appreciated. 第二节(总分值25分) 【参考范文】

My mind was filled with questions and anger, but he seemed prepared. \"Ginger, if that's her name, is an independent creature. She can manage herself with or without you. I understand your willingness to help, but you are not going to keep her as a pet, right? Ginger should take responsibility for herself. However, by providing her with every refinement, you,re making her more and more dependent on human beings. You've been making life way too easy for them 一 and that's no good for any wildlife.”

I understood what he said. For Ginger and her kitties, my care and love are a blessing, but they may diminish their independent nature. As a helper, I was doing too much. I should let them be who they really are. A helper doesn't always have to “help”. 听力原文: Example:

M: Excuse me, can you tell me how much the shirt is?

W: Yes, it's nine fifteen.

Text 1W: I admit you look like a cowboy in this jacket, but don't you think it's a little too much for a warm day like this?

M: Well, you can never imagine how cold it is in the library. Text 2

W: So you work in London. What do you do there? M: I am an assistant at a government office. W: Oh, sounds important.

Text 3W: Look at that! It's commercial after commercial. It's terrible how advertisers are going after kids.

M: Relax. They are just doing their job. Text 4

M: So, have you finished reading the book you borrowed from the library? It's important fbr

选出最正确选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每题5秒钟;听完后,各小题将 给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。 6. Why does the woman make the call?

A. To check on a delivery. B. To change the address.

7. What's the date today?

A. November 22nd.B. November 25th.

听第7段材料,回答第8至10题。 8. What does the woman think of the trip today?

A. Wonderful.B. Terrible.

9. Who did the woman go to the NASCAR races with?

A. Mary.B. Bill.

10. What are the speakers going to do next Saturday night?

A. Throw a birthday party. B. Join a get-together.

听第8段材料,回答第11至13题。 11. Where did Hester Lincoln go?

A. The North Pole.B. The Himalayas. 12. How long did the man spend on his adventure?

A. Haifa month.B. One month.

13. What does the woman consider doing for an adventure?

A. Exploring the Amazon forest. C. Riding a train across Siberia. 听第9段材料,回答第14至16题。

14. What does the man want to do on Saturday night?

A. See a film with Jennifer. B. Go out with Rose. 15. Where is the restaurant?

A. On Palm Street.B. On 2nd Street.

16. What time does the restaurant close on weekends?

A. At 9:00 p.m.B. At 9:30 p.m. 听第10段材料,回答第17至20题。

C. To order a pair of shoes.

C. November 26th.

C. So-so.

C. Steve.

C. Go to the amusement park.

C. The South Pole.

C. Three months. B. Climbing the Himalayas. C. Go to a live concert. C. On Pine Street. C. At 10:00 p.m. today's class. Umm, Jane is absent. Where is she? W: Mr. Smith, she has a bad cold and has asked for leave.

Text 5W: The room attendant delivered some laundry to my room, but it's not mine. Mine is a dark blue silk dress.

M: Sorry about the mistake. We'H deliver the right one to you right away.

Text 6W: Hello, I ordered a pair of shoes from your website last week, but they still haven't arrived. Could you help to check my order?

M: Sure, Madam. Can you tell me your order number and your shipping address? W: The number is 514229, and the address is 221B Baker Street, London.

M: OK. According to our system, your order was shipped on November 22nd, and it's scheduled to arrive

tomorrow, which is November 26th. W: I see. Thanks. M: You,re welcome.

Text 7W: Thanks for taking me to the amusement park, Ricky. It's the best day Fve ever had in these few months.

M: You7re more than welcome.

W: It was so much better than my last trip with Bill. M: What happened?

W: We went to the NASCAR races and he brought along his best friend.

M: You never like to hang out with strangers. Two's company; three5s a crowd, I guess. W: You said it. It was a terrible experience.

M: Ha ha. Hey! There9s a birthday party at Steve9s house tomorrow night. Interested? W: Sorry, I've already made plans with Mary, but I'm free next week.

M: Cool. Some of our old classmates are having a get-together next Saturday night. Would you like to

come too? W: rd love to. Text 8

M: What book are you reading, Hannah?

W: It's a story about Hester Lincoln, a woman who graduated from our high school. She went to the South

Pole.

M: I read about her, too! A journey over three months! Amazing!

W: Really incredible. Have you ever done anything as crazy as that? You've always talked about how you

wish to explore the Amazon forest. M: Actually, I climbed the Himalayas last year. W: Really?

M: Yes. The whole month was exhausting ——but thrilling. All the team members encouraged and helped

each other. I got sick on the mountain, though.

W: It must be an unforgettable experience. Maybe I should think seriously about a big life adventure. Tve

always wanted to ride a Trans-Siberian train.

M: That sounds more relaxing than climbing a mountain. Let me know if you need someone to join you! Text 9

M: How can I get to the downtown movie theater, Rose? W: You're going to watch a movie?

M: Yeah, I have asked Jennifer out for the coming Saturday night.

W: Good. But why not ask her out for the live concert? It's on this Thursday and Friday night, and it's much

more interesting.

M: She doesn't have time on weekdays, you know.

W: Alright. Anyway, the directions: first, drive down 1st Street, going west until you reach Pine Street. Then

turn left, and the movie theater is the second building on the right. M: Got it. Can you recommend any nice restaurants?

W: The Blue Flamingo serves excellent Spanish food. Starting from the movie theater, go south on Pine

Street, cross 2nd Street, and you,ll get to Palm Street. The restaurant is there. M: OK. Is it open late?

W: It's open on weekdays from 9:00 in the morning to 9:30 at night, but it stays open half an hour later on

weekends. M: Great. Thanks a lot.

Text 10M: The Boryeong Mud Festival takes place during the summer on Daecheon Beach in Boryeong, about 190 km southwest of Seoul, South Korea. It attracts about 2.2 million visitors around the world to Boryeong every year. The festival was first held in 1998, and its 24th 10-day version was held here, which began on July 23, 2021. Many tourists took part in the grand festival. This year's festival mixed online and offline events, which were different from the ones held before. Every year, during the festival, visitors take part in activities such as mud sliding and swimming in the mud pool. A large stage is set on the beach, which is used for music performances, competitions and many other activities. Boryeong is famous for its wide mudflats formed along the western coast, with its high-quality mud that is rich in minerals and known to help prevent skin aging. Making use of this, the central South Korean city has organized the mud festival as part of efforts to promote its natural materials among international tourists. 17. When did the second Mud Festival take place?

A. In 1997.B. In 1998.C. In 1999.

18. What's the difference between this year's festival and the past ones?

A. It was held both online and offline. B. Visitors could swim in the mud pool. C. There was a music party on the beach. 19. Why is the mud here special?

A. It has plenty of minerals.B. It is from the eastern coast.C. It helps stop skin disease.

20. Which aspect of the festival is the speaker talking about in the end?

A. Its origin.B. Its purpose.C. Its future.

第二局部阅读(共两节,总分值50分)第一节(共15小题;每题2.5分,总分值37.5分)

阅读以下短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最正确选项。

A

Discover all the great Sydney attractions. You'll find many memorable things to do and fascinating museums to visit in Sydney, Australia. Australian Museum

The Australian Museum (AM) was founded in 1827 and is well-known as the nation's first museum. The AM has been transformed and visitors can now enjoy transformed spaces and updated facilities. Free general admission includes entry to all permanent exhibitions and Prehistoric Playground, which is open daily on Level 2 and features a variety of activities fbr children of all ages including a fossil (化石)lab and interactive dinosaur design station.

Art Gallery of New South Wales

Explore five levels of art at one of Australia's most popular art museums, located within beautiful parklands overlooking Sydney Harbour, just 10 minutes, walk from the city.

See an extensive collection of Australian art, including one of the largest galleries of aboriginaK 土著的) art in the country, alongside Asian treasures and leading local and international contemporary art. Museum of Contemporary Art Australia - MCA

The Museum of Contemporary Art Australia is Australians leading museum dedicated to exhibiting, interpreting and collecting contemporary art from across Australia.

Located at Circular Quay, the MCA is housed in the former Maritime Services building, a fine example of late Art Deco architecture.

Australian National Maritime Museum

Located at the waterfront of Darling Harbour, the Maritime Museum is an indoor/outdoor attraction and great entertainment for the whole family. The museum has one of the largest and most diverse in-water fleets(自见队)in the world. The museum hosts six permanent galleries, an ever-changing program of temporary exhibitions, and a 3D cinema, ensuring that there is something for everyone. 21. What is Australian Museum famous for?

A. The lowest price.B. Contemporary art.

C. Outdoor attractions.D. The longest history.

22. Where should you go if you want to appreciate treasures from Asia?

A. Australian Museum.B. Art Gallery of New South Wales.

C. Australian National Maritime Museum. D. Museum of Contemporary Art Australia- MCA. 23. Which of the following can be seen in Australian National Maritime Museum?

A. A 3D cinema.B. A design station.

C. Local contemporary art.D. Late Art Deco architecture.

B

Teenage aviator Zara Rutherford has become the youngest woman to fly around the world solo (单独 飞行).

The 19-year-old, who has dual British-Belgian nationality, landed at Kortrijk-Wevelgem Airport in western Belgium on Thursday, completing an epic 41-country journey spanning over 52,000 kilometers (32,300 miles), and broke two Guinness World Records in the process.

“I made it J Rutherford, who received an oveijoyed welcome on her arrival, told reporters.

Not only has she beaten the record held by American Shaesta Waiz, who was 30 when she flew around the globe unaccompanied in 2017, Rutherford also now holds the title for the first woman to circumnavigate the world in a microlight aircraft(微型飞机).She is also the first Belgian to fly around the world alone.

However, the teenager's route to glory hasn't been without its challenges. Rutherford departed on August 18, 2021, expecting to finish in about three months. But she was plagued by setbacks, including month-long delays in both Alaska and Russia due to \"visa and weather issues J pushing her schedule back eight weeks.

“I would say the hardest part was definitely flying over Siberia — it was extremely cold. It was minus 35 degrees Celsius on the ground,“ Rutherford said during a press conference.

“If the engine were to switch off, I'd be hours away from rescue and I don't know how long I could have survived for.\"

“I was hoping to complete it by Christmas but I guess thafs not happening anymore/9 Rutherford told reporters t in Seoul, South Korea after arriving from Vladivostok on December 13. “But it's an adventure.

While she's flown to an array of destinations, such as Singapore, Egypt and Greece, along with Russia and South Korea, Rutherford has been unable to explore any of them on land due to Covid-19 restrictions.

The final leg of her journey was also hit with delays due to bad weather, which meant her completion date was moved back another week.

24. What has Rutherford achieved?

A. Flying around the globe alone in 2017.B. Breaking two Guinness World Records. C. The youngest microlight aircraft pilot.D. The first pilot to fly around the world solo. 25. What does the underlined word “circumnavigate“ most probably mean?

A. Air out. B. Pull off.C. Fly around.D. Take on. 26. What does Rutherfords words imply in paragraph 7?

A. She could manage the engine.B. The situation was very severe then.

C. The engine was in very good condition.D. She could wait long enough to get rescue. 27. What is the text mainly about?

A. Rutherford has beaten the world flying record. B. A journey was hit by the Covid-19 restrictions. C. Rutherford has flown to an array of destinations. D. A teen becomes youngest woman to fly the world solo.

C

The global population growing, the climate is warming, and, no surprise, the demand for energy is steadily increasing. We need to use less energy in any way that we can.

German design student Tobias Tribenbacher, from the University of the Arts Berlin, has created a street light called Papilio in response to global sustainability initiatives, saying that he initially chose to create a city-facing streetlight due to such lights5 role in light pollution.

Papilio can be mounted to walls or set up as a freestanding lantern. The lamp should ideally be placed between three to six metres above ground, where ground-level winds are the strongest. The lamp is shaped like a pinwheel that acts as a wind turbine (涡轮),catching the wind to produce its own energy. It also has a rechargeable battery that stores electricity, so the lamp can operated even on less windy days.

Another key component of the lamp is the light itself. The warm-colored light doesn't draw the attention of insects, and it uses an infrared(红夕卜线的)sensor so that the light is only started by nearby motion, reducing its contribution to light pollution.

Aside from saving public space and beautifying streets, the streetlight's design is also a visual signal of clean energy in action. \"Design not only determines how street lights are working. It can also shape our attitude towards them and consequently affect how we use them,“ Tobias Tribenbacher says. \"Because energy creation is often an invisible process, projects such as these help the production of electricity become comprehensible.

The lamp's ability to change wind power into electricity can also be a huge benefit to naturally windy areas. And since it doesn't require any electrical infrastructure(基础设施),there will be an opportunity to fix the street lights in remote settings or places where infrastructure innovations can be cost-prohibitive.

Just as lanterns create the character of streets and squares, Papilio is envisioned as a public sustainability statement that motivates residents to take part in transforming our cities into climate-friendly, future-proof environments.

28. Why did Tribenbacher choose to create the street light?

A. To cope with light pollution.B. To reduce biodiversity loss. C. To beautify the city he lives in.D. To draw public attention to waste. 29. Which of the following is the feature of the street light?

A. It occupies a large space.B.It can be fixed anywhere. C. It is switched off by hand.D.It is unattractive to insects. 30. What can we infer from Tribenbacher^ words in paragraph 5?

A. The climate crisis is tough toaddress.B.Design can facilitate our comprehension. C. We must take action to save cleanenergy.D.We know little about electricitygeneration. 30. Where can we possibly read this type of article?

A. A history book.

B. A science journal.

C. A fashion magazine. D. A personal biography.

Greenhouse-gas emissions have produced the planet more than 1℃ (1.8°F) warmer than it was in the

pre-industrial days. Its atmosphere is producing heavy weather in ways both predicted and surprising. And, with emissions continuing, it will get worse.

Unfortunately, 2021 will probably be one of the 21st century's coolest years. If temperatures rise by 3℃ above pre-industrial levels in the coming decades - as they might even if everyone manages to honour today's firm promises — large parts of the tropics risk becoming too hot for outdoor work. Coral reefs and the livelihood that depend on them will disappear and the Amazon rainforest will become a ghost of itself. Severe harvest failures will be commonplace. Ice sheets in Antarctica and Greenland will shrink(缩小)past the point of no return, promising sea rises measured not in millimetres, as today's are, but in metres.

Six years ago, in Paris, the countries of the world committed themselves to avoiding the worst of that nightmare by removing greenhouse-gas emissions quickly enough to hold the temperature rise below 2℃. Their progress towards that end remains seriously inadequate. Yet even if their efforts increased dramatically enough to meet the 2℃ goal, it would not stop forests from burning today; prairies(草原) would still dry out tomorrow, rivers break their banks and mountain glaciers disappear.

Cutting emissions is thus not enough. The world also urgently needs to invest in adapting to the changing climate. The good news is that adaptation makes political sense. People can clearly see the need for it. When a country invests in flood defenses, it benefits its own citizens above all others — there is no free-rider problem, as there could be for emissions reduction. So All the governments should make a broader move to increase investment in adaptation. More such efforts are vital. 32. What can we infer from paragraph 1?

A. The weather will become better in the future. B. The earth in the pre-industrial days was warmer. C. Bad weather is often caused by greenhouse gases. D. The appearance of bad weather is always expected.

33. What will happen if the temperature rises by 3℃ above pre-industrial levels?

A. Crops will fail a little now and a little then. B. The melting rice will cause a sharp rise in sea level. C. People can still make a living by relying on coral reefs.

D. It will be too hot for people to work outdoors all over the world. 34. What can we learn from the passage?

A. None of the investment money comes from the nation. B. The disasters would be avoided if the 2℃ goal could be met.

C. When a country invests in flood defenses, its own citizens benefits most. D. All the countries are trying to avoid the worst result by reducing the emission. 35. What's the main purpose of the passage?

A. To analyse the possibility of meeting the 2℃ goal.

B. To introduce a new method to study greenhouse-gas emissions. C. To assess the consequences of cutting greenhouse-gas emissions. D. To call each country government to raise investment in adaptation. 第二节(共5小题;每题2.5分,总分值12.5分)

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最正确选项。选项中有两项为多余选 项。

How to Respond when Someone Judges You

Dealing with judgment from other people can be tough, especially when it's coming from a friend, family member, or colleague. Judgmental people are unavoidable, but you can easily deal with their criticism using positivity and compassion.

Rid yourself of the judgment. Remember that a judgmental person's words are a reflection of their own beliefs — and not yours. Critical people criticize themselves more than anyone else. 36 . Be sympathetic. Practice sympathy to understand the source of this person's judgment. It could be that they were judged by parents, family, or friends, in which case this person's critical attitude would be something they learned (and not necessarily intentional). While that doesn't excuse their behavior, having sympathy can inform your response. Say things like \" 37 J or “I see where you're coming from, but...” when you respond to someone's judgment.

Ask for clarification. 38 ・ Ask this person to explain what they said, and find out their motivation fbr saying it. You could ask then, \"What are you trying to say? If you have constructive criticism, Fm open to hearing it.\" That way, you're giving the other person a gentle reminder to phrase their words constructively.

39 . Be polite but firm when you call out judgmental people. If somebody crosses a line andmakes you feel criticized, tell them how you feel. If someone is giving you criticism you didn't ask for, you could say, “ 40 , and I have a plan that works fbr me.\"A. Stop talking like this B. Set boundaries in the conversation C. I understand why you feel that way D. I feel like I need to deal with this in my way

E. I know you want to talk but this is a sensitive subject for me F. Judgmental people may not know they're being rude or unreasonable

G. So the judgment they pass isn't actually about you, though it can feel personal第三局部 语言运用(共两节,总分值30分)

第一节(共15小题;每题1分,总分值15分)

阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最正确选项。 In May, my beloved friend died. We didn't have any friends in common so I felt extremely 41 about going to his funeral on my own. However, I wouldn't have 42 it for the world. His family 43_ me after reading a tributeC悼词)I wrote and asked if it was OK to have it read out as part of the service, I was 44.

The day of the funeral was cold, windy and rainy but that didn't 45 hundreds of people turningout. As I stood surrounded by so many strangers, the tears flowed 46 down my face. I couldn't bear. I started to look around me fbr a 47 in the crowd, when my eyes met those of a lady. She must have seen my 48 , she simply said \"You're here alone?” with a 49 look and a warm smile. All I could do was nod and 50 my lip to hold back tears. She took my hand, “Don't worry, just 51 with me and we can do this together/5

As my tribute was read out and I 52 , she held me tight and whispered, \"He knew you loved him and you did so well.^^ At the end of the service, she 53 me out. Do you find that sometimes a(n) 54 of kindness can so completely take us by surprise that we don't notice it's significance until later ——when it's too 55 to express our gratitude?A. anxious

41. A. acceptedA. rewarded 42. A.

resolvedA. mind B. guiltymissed

B. informedB. embarrassed B.

suggestcautious C. delayedC. recommended

C. honouredC. stop

D. serious D. guaranteed D. contacted D. confused D. anticipate

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baomayou.com 版权所有 赣ICP备2024042794号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务