您好,欢迎来到宝玛科技网。
搜索
您的当前位置:首页最新七年级英语下册任务型阅读专项练习经典经典

最新七年级英语下册任务型阅读专项练习经典经典

来源:宝玛科技网
最新七年级英语下册任务型阅读专项练习经典经典

一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析) 1.阅读短文,根据短文内容完成下列各任务或问题。

The school music club opens. Tony wants to join(加入>the club, but he doesn't want to go alone (独自). He wants to ask his friends to go to the club with him. So he calls them at home, but no one is free.

Martin is doing his homework at home, 完成这些作业通常需要花费他两小时的时间. Peter is writing an e - mail on the computer to his pen friend Gina, a girl from America. He is telling her about his school life. In fact (事实上),he doesn't like music.

Lily likes music very much, So Miss Green is teaching her and her classmates to sing songs at school They are having a singing competition (竞赛).

Alice is having her twelfth birthday party. Her parents are making dinner for her. Kate is helping her brother with his English. He doesn't do well in English. Tom is playing baseball with his sister. It is his favorite sport. Tony is not happy because no one can go to the club with him. (1)What club does Tony want to join? (2)把第二段中的汉语译成英语 (3)Where is Gina from? (4)How old is Alice?

(5)写出\"He doesn't do well in English\"的同义句. 【答案】 (1)The school music club. (2)It takes him two hours to finish it. (3)America. (4)Twelve/12.

(5)He isn't good at English.

【解析】【分析】主要讲了同意想让朋友和他一起参加音乐俱乐部,但是没人有空。 (1)根据The school music club opens. Tony wants to join(加入)the club可知Tony想加入音乐俱乐部,故填The school music club.。

(2)花费某人多长时间做某事用It takes sb. sometime to do sth.,固定搭配,sb.用宾格,他用him;两个小时用two hours;完成作业用finish homework,homework不可数名词,所以用it代指,故填 It takes him two hours to finish it.。

(3)根据Peter is writing an e-mail on the computer to his pen friend Gina, a girl from America.可知Gina来自美国,故填America。

(4)根据Alice is having her twelfth birthday party.可知Alice举办12岁生日聚会,所以是12岁了,故填Twelve/12.。

(5)do well in=be good at,擅长……,主语是he,所以用is,否定是isn't,故填He isn't good at English.。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

2.请仔细阅读表格中的内容,左栏是对4个人的描述,右栏是4个广告,请为每个人选择最合适的广告。 ________Jenny likes sports. home. A. English Corner:7:30~9:00 ________Tom likes animals. He has two cats and a dog at B. Guangzhou Zoo: Monkey Show, on Sunday ________Clark thinks movies are very interesting. Watching C. Movie: Spiderman! September 6 movies is relaxing. teacher. 【答案】 D;B;C;A 【解析】【分析】本文是为每个人选择最合适的广告。 A. English Corner:7:30~9:00 英语角:7:30~9:00

B. Guangzhou Zoo: Monkey Show, on Sunday 广州动物园:周日的猴子展

C. Movie: Spiderman! September 6~10.$10 for a kid 电影:蜘蛛侠!9月6日至10日,每个孩子10美元

D. A football match on TV:8:00~10:30 between Chinese team and English team 中国队和英国队在电视上的足球比赛:8:00~ 10:30

(1)根据 Jenny likes sports ,可知应是,A football match on TV:8:00~10:30 between Chinese team and English team 中国队和英国队在电视上的足球比赛:8:00~ 10:30,与体育有关,故选D。

(2)根据 Tom likes animals ,可知应是 Guangzhou Zoo: Monkey Show, on Sunday 广州动物园:周日的猴子,与动物有关,故选B。

(3)根据 Clark thinks movies are very interesting. Watching movies is relaxing,可知应是,Movie: Spiderman! September 6~10.$10 for a kid 电影:蜘蛛侠!9月6日至10日,每个孩子10美元,与电影有关,故选C。

(4)根据 Alan is good at English. He wants to learn English teacher ,可知应是,English Corner:7:30~9:00 英语角:7:30~9:00,与英语有关,故选A。

【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息的选项。

~10. $10 for a kid ________Alan is good at English. He wants to learn English D. A football match on TV:8:00~ 10:30 between Chinese team and English team

3.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

It's December. It is snowy and the weather is really cold in the north of China. You can see many children playing with snow. Some of them are making snowmen. Some are skating on the river. It's so cold that the water in the river freezes (冻结). It's a white world. How beautiful! But in Australia, the weather is hot now. Many people go swimming in the sea. They are having a good time. Jim and his friends are playing soccer near the sea. They want to swim after playing soccer.

Why can they swim in December? It is winter, isn't it? Yes, it is in China. But it isn't in Australia. That's because China and Australia have different seasons in a year.

(1)What's the weather like in the north of China in December?(不超过5个词) (2)What are the Chinese children doing on the river?(不超过5个词) (3)Who is Jim playing with?(不超过5个词) 【答案】 (1)It's snowy and cold. (2)They are skating. (3)His friends.

【解析】【分析】大意:短文主要介绍了12月中国北方和澳大利亚的天气区别。 (1)简答题。根据第一段 It is snowy and the weather is really cold in the north of China. 可知,中国北方十二月的天气是下雪且冷的。故答案为: It's snowy and cold.

(2)简答题。根据第一段 Some are skating on the river. 可知,中国的孩子在河上滑冰。故答案为: They are skating.

(3)简答题。根据第二段 Jim and his friends are playing soccer near the sea.可知,Jim和他的朋友在玩耍。故答案为: His friends.

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

4.下面文章中有五处需要添加小标题,请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。 A. I learned lots of things. B. We learned how to go boating together. C. We became friends again. D. I set off to have a summer camp with my classmates. E. The first time to be away from home, we played happily. F. Swimming class was my favorite. ________ I had a summer camp with my classmates last year. Early in the morning, we gathered at the bus station. After saying goodbye to our parents, we got on the buses. It took us more than two hours to arrive at the camp ground. ________

We got off the buses cheerfully. Laughing and shouting, we jumped and ran all over the place. It was the first time for us to be away from the parents. Some of us started to feel homesick. However, when the night party and dances began, the homesickness(想家)was gone. ________

The next day, everybody rushed to the boating class, hoping to be at the head of the others. At first, my friends and I worked hard, but the boat wouldn't listen to us and kept going round and round. Then the teacher taught us how to work together. After many tries, we did much better. ________

Swimming class was my favorite. It was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water. The swimming teacher was a funny man, and during the class he often made us laugh happily.

________

During the week I learned a lot of new things and made many new friends. I also learned how to take care of myself. 【答案】 D;E;B;F;A

【解析】【分析】本文介绍了去年的一次夏令营活动。 A. I learned lots of things.我学习到了很多东西

B. We learned how to go boating together.我们学会了怎么一起划船 C. We became friends again.我们再次成为朋友

D. I set off to have a summer camp with my classmates. 我开始和同学们一起去夏令营 E. The first time to be away from home, we played happily. 第一次离家出走,我们玩得很开心 F. Swimming class was my favorite.游泳课是我最喜欢的。

(1)根据下文是清晨。我们聚集在汽车站。在跟我们的父母说再见之后,我们坐上了公共汽车。我们花了两个多小时才到达露营地。可知此处应是D. I set off to have a summer camp with my classmates. 我开始和同学们一起去夏令营,故选D。

(2)根据下文是我们高高兴兴地下了车。笑着喊。我们跳了起来,跑遍了整个地方。这是我们第一次远离父母。我们中的一些人开始想家了(想家)。然而,当夜晚的聚会和舞蹈开始时,思乡之情就消失了。可知此处应是E. The first time to be away from home, we played happily. 第一次离家出走,我们玩得很开心,故选E。

(3)根据下文是第二天,每个人都赶到了划船班,希望能成为其他人的头。起初,我和我的朋友都努力工作,但是船不会听我们说话而且不停地往前走。然后老师教我们如何一起工作。经过多次尝试,我们做得更好。可知此处应是We learned how to go boating together.我们学会了怎么一起划船,故选B。

(4)根据下文是可知这是一天中最热的时间,也是留在凉爽水中的最佳时间。游泳老师是一个有趣的人,在课堂上他经常让我们开心地笑。此处应是F. Swimming class was my favorite.游泳课是我最喜欢的,故选F。

(5)根据下文在这一周里,我学到了很多新东西并结识了许多新朋友。我也学会了如何照顾自己。是可知此处应是A. I learned lots of things.我学习到了很多东西,故选A。 【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息的选项。

5.阅读短文,根据短文内容,从方框中的A-F六个选项中选出适当的选项补全短文,使文章完整、通顺(其中有一个选项是多余的)。

Ma Wanqing, 13, is a Junior I at Chengdu No.3 Middle School. By looking at this kid, you would never think he's a scientist.

________ He got patents(专利)this month for two inventions(发明):a feet-washing machine and an easy trash can(垃圾桶).

The feet-washing machine looks like a toy, but it really works.\" Just hit the button, and that's all it takes: the machine washes and dries your feet for you,\" said Wu Di at Chengdu Zhongya Patent Office.

________ It's something his mum makes him do every day.

________ He drew many pictures, and he made many changes to his first ideas. After lots of thinking and hard work, he is finally finished. ________ \"It's all because I'm too lazy, \"he tells them.

But his mother, Wang Xiao lin, thinks differently.\" He's hard-working. ________\" A. It took Ma a year to make the machine. B. Ma invented the machine because he hates washing his feet. C. Now, lots of other kids want to know how Ma gets such great ideas. D. It's very easy to use the trash can. E. When he gets an idea, he works very carefully and doesn't give up. F. But in fact Ma is a young scientist. 【答案】 F;B;A;C;E 【解析】【分析】 文章大意:这篇文章讲了一个年仅十三岁的小发明家马万强的故事。这个月他获得了两个发明专利。一个是一个洗脚机,另一个是简易垃圾桶。他是一个善于思考的孩子,一旦有了想法,立刻就会付诸实践,画图纸,修改思路等。大量的思考和辛勤工作使得他最终完成了自己的作品。但是他很谦虚的告诉其他孩子,那是因为自己懒惰。妈妈对他评价很高,认为他勤奋并且努力坚持。 所给选项意思:

A. It took Ma a year to make the machine.花费马一年时间来制作这个机器。

B. Ma invented the machine because he hates washing his feet.马发明这个机器因为他不喜欢洗脚。

C. Now, lots of other kids want to know how Ma gets such great ideas.现在,很多其他孩子想知道马是如何想到这个好主意的。

D. It's very easy to use the trash can.使用这个垃圾桶很简单。

E. When he gets an idea, he works very carefully and doesn't give up.当他有了一个观点时,他工作非常认真,不放弃。

F. But in fact Ma is a young scientist.但是,事实上马是一个年轻的科学家。

(1)根据 Ma Wanqing, 13, is a Junior I at Chengdu No.3 Middle School. 马万强,成都第三中学的一个初中生。 和He got patents(专利)this month for two inventions(发明):a feet-washing machine and an easy trash can(垃圾桶 )。他在一个月内得到两个发明专利,可知他是一个小科学家。故选F。

(2)根据 The feet-washing machine looks like a toy, but it really works.\" Just hit the button, and that's all it takes: the machine washes and dries your feet for you,\" said Wu Di at Chengdu Zhongya Patent Office. 此处讲的是洗脚机, It's something his mum makes him do every day. 他妈妈每天让他洗脚,所以此处讲的是他发明洗脚机的原因,故选B。

(3)根据 He drew many pictures, and he made many changes to his first ideas. After lots of thinking and hard work, he is finally finished. 他画了很多画,并且对最初的观点做了很多改变。经过很多思考和努力工作后,他最终完成。可知此处讲的是他制作机器的不容易。可知此处是他花了多长时间做这件事,故选A。

(4)根据 \"It's all because I'm too lazy, \"he tells them. ”这都是因为我太懒了“他告诉他们。可知此处是小朋友想知道他怎么想起这种办法的,故选C。

(5)根据 But his mother, Wang Xiao lin, thinks differently.\" He's hard-working. 但是他的母亲,王晓琳,认为不同。“他很勤奋。”可知此处讲的是他是怎样付诸行动的。故选E。 【点评】此题考查任务型阅读理解。我们先弄清所给选项意思。然后跳过空格阅读短文,了解大意,根据上下文的联系和每个段落所描写的内容,确定文章所缺的句子,从所给的选项中选出正确答案。

6.任务型阅读

(1)请仔细阅读四条信息,并根据信息内容,把它们与A-D四幅图片的活动进行匹配,然后完成问题。

Yuan Yuan from CCTV is interviewing people in four different places on the phone. Here're their messages.

________ Saturday, 10:20 a.m. Hi, it's Bill. Jack and I are at the beach in Hawaii. Come and join us! Don't worry. We're not swimming. It's quite cool! See you! A. ________ Saturday, 11:15 a.m. Hey, Lily. This is Peter. I'm in Los Angeles with friends. They're playing tennis, and I'm watching. It's nice and sunny here. Bye! B. ________ Saturday, 8:45 a.m. Hi, Lily. This is Yoko. I'm calling from Lake Tahoe. Lisa and I are skiing today. It's cold here. ________ Saturday, 9:20 a.m. Hi, This is Peter. I'm in New York with Helen. It's windy here. We are flying kites now. What about in London? Bye! (2)From the four messages, we can know Yuan Yuan is . A. an artist B. a reporter C. a guide D. a singer 【答案】 (1)B;D;C;A (2)B

【解析】【分析】A. 放风筝;B. 在海边;C. 滑雪;D. 打网球。

(1)①题意:比尔和杰克在夏威夷海边。那里相当凉爽。本段意思跟图B相匹配,故答案是B。

②题意:彼得给莉莉打电话,说她跟朋友在洛杉矶,他们在打网球,彼得在看。本段意

D. C. 思跟图D相匹配,故答案是D。

③题意:洋子给莉莉打电话,说她在太浩湖,Lisa和洋子今天在滑雪,天气很冷。本段意思跟图C相匹配,故答案是C。

④题意:彼得跟海伦在纽约,现在有风,他们在放风筝。本段意思跟图A相匹配,故答案是A。

(2)根据 Yuan Yuan from CCTV is interviewing people in four different places on the phone 可知媛媛是电视台的记者。故答案是B。

【点评】考查任务型阅读,想弄清楚图意,在理解段落意思,然后用图意跟段意相匹配,最后得到答案。

7.I栏是5段关于图标的介绍,II栏是7个图标。请将这5段介绍与其相对应的图标配对。

I ________The letter \"P\" is for parking. Drivers may leave their cars here. If a driver wants to park his car and go to the shop, he will look for this sign. ________We can see these signs on a recorder. We can push \"ON/OFF\" to turn it on or off. If we want to play a tape and listen to music, we may push the key \"PLAY\". If we want the recorder to have a short stop, we may push \"PAUSE\". ________If we see \"OPEN\" on the door of a shop, we know it is business time. We may push the door open and get into the shop. ________If we see \"CLOSED\" on the door of a shop, we know it is not business time. ________As soon as a driver sees this sign, he or she must drive slowly and carefully, because he or she knows there may be a person near a crossing. II A. B. C. D. E. F. G. 【答案】 C;G;E;F;D 【解析】【分析】(1)句意:字母“P”表示停车。司机可以把车留在这里。如果司机想停

车去商店,他会找这个标志。结合图标内容可知,故选C。

(2)句意:我们可以在录音机上看到这些标志。我们可以按“开/关”来打开或关闭它。如果我们想播放磁带和听音乐,我们可以按“播放”键。如果我们想让录音机短暂停止,我们可以按“暂停”。结合图标可知,故选G。

(3)句意:如果我们看到商店门上有“开门”字样,我们就知道现在是营业时间。我们可以推开门进商店。结合图标内容可知,构成E。

(4)句意:如果我们看到商店的门上有“关门”字样,我们就知道现在不是营业时间。结合图标内容可知,故选F。

(5)句意:一旦司机看到这个标志,他或她必须缓慢而小心地驾驶,因为他或她知道在十字路口附近可能有人。结合图标内容可知,故选D。

【点评】考查信息匹配。正确理解文字描述的含义,根据句意结合图片内容选择最佳答案。

8.任务型阅读

(1)下面是有关于路标的一些信息,请根据描述,从A、B、C、D四幅图片中选择正确的图片与题目配对,并回答问题。

A. B. C. D.

Road signs tell people the right way. Turn right? Turn left? Or go ahead? But in fact, some signs are not only helpful but also interesting. And knowing the meanings of these signs will help you stay happy when traveling outside. Look at the following signs. Do you know their meanings? ________250dollar fine(罚款)! Dogs are popular pets in Western countries. In the evening or at the weekend, people take their dogs out for a walk. When a dog shits on the road, the owner has to clean it up. If not, he/she will have to pay a $250 fine for it.

________There are lovely bears in zoos. Some visitors like to feed them meat or bread. But this is very dangerous. If the bear catches you, he will cat you!

________This road is dangerous. On the sign, a car is driving near a hill. And there is a monster(怪物) behind the hill. The monster is going to eat the car. This road sign tells drivers to be careful at this place.

________Do not hurt them! On the sign, a mother duck is taking her children for a walk. Drivers should slow down at this place. They shouldn't hurt the ducks. (2)Where can we find this passage?

A. From a story. B. From an advertisement(广告). C. From a travel guide book. D. From a scicnce book. 【答案】 (1)A;D;B;C (2)C

【解析】【分析】本文主要介绍了交通警示,并分别陈述了4种标志及其意义。 A、清理狗便便,否则罚款250美金;B、危险地段司机注意;C、鸭子出没地段请注意;

D、不要喂熊

(1)根据段落提到 When a dog shits on the road, the owner has to clean it up 提到狗,可知A图片提到了狗,故选A。

(2)根据段落提到 If the bear catches you, he will cat you! 提到熊会伤人,可知D图片提到了熊,故选D。

(3)根据段落提到 The monster is going to eat the car. This road sign tells drivers to be careful at this place. 提到道路很危险,可知B图片提到了道路警示,故选B。

(4)根据段落提到 On the sign, a mother duck is taking her children for a walk. 鸭子带着小鸭子散步,可知C图片提到了鸭子,故选C。

(5)根据文章内容,可知主要介绍了道路警示,应该在交通工具的书里出现,故选C。 【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

9.下面是俱乐部的广告,以及学生对自己能力的表述。这些学生应该加入什么社团?请在横线上写下对应的俱乐部的序号。 A. French Club

Do you know Paris (巴黎)? Can you speak French? Want to learn French? Join the French club now! Meet on Friday. Call Joyce at 8223-3278. B. Music Club

Do you like music? Can you play the violin, the piano or the drums? You can have a great time in our music club on Wednesday. Come and join us! C. Cooking Club

Are you good at cooking? Do you enjoy delicious food? Learn to cook in Room 302 every Tuesday. Call Tom for more information if you are interested. D. Kung Fu Club

Can you do Chinese kung fu? We have the best coach (教练) from Shaolin Temple! Come and have fun. Call Fred at 61-3042. E. Volunteer Club

Do you want to help others? Every Sunday afternoon, we'll visit the old people's home and help them: clean the room, cook dinner for them or tell them stories. F. Chess Club

Can you play chess? Do you want to be a good chess player? Join us now and you can learn to play chess every Thursday. Call Mr. King at 8491-3086.

________ Kate: My friends and I really like helping others.

________ Mike: Cooking is boring. I love music and I can play the piano. ________ Gina: I can't play sports, and I can't cook, but I can speak a little French. ________ Jack: I can play chess a little. But I really want to be a chess player. ________ Scott: I like Jet Li and I'm really interested in Chinese kung fu. 【答案】 E;B;A;F;D

【解析】【分析】A.法语俱乐部,B.音乐俱乐部,C.烹饪俱乐部,D.武术俱乐部,E.志愿者俱乐部,F.象棋俱乐部。

(1)句意:我和我的朋友真的想帮助别人,因此应该参加志愿者俱乐部,故答案是E。 (2)句意:烹饪很无聊,我喜欢音乐,我会弹钢琴,喜欢音乐的人应该参加音乐俱乐部,故答案是B。

(3)句意:我不会任何球类运动,也不会烹饪,但是我会说一定法语,会说法语应该加入法语俱乐部,故答案是A。

(4)句意:我会下象棋,但是我真的想成为一名象棋运动员。因此应该加入象棋俱乐部,故答案是F。

(5)句意:我喜欢李连杰,我真的对中国武术感兴趣,因此应加入武术俱乐部。故答案是D。

【点评】考查任务型阅读,读懂6个俱乐部名称,然后根据接下来,根据五个孩子说话内容选择合适的俱乐部。

10.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

Bikes and cars are two important (重要的) things. Many Chinese people have cars now, but most Chinese people still like to ride bikes. Do you know why?

We all know that the bike can't go quickly, but it's easy for people to buy and ride it. As for the car, it needs too much money.

Most Americans live far from the center of cities or their working places. So they need cars to go shopping or go to work every day. Most Chinese people live near their working places, so they don't need cars to go to work. And it's good for the environment (环境) if people stop driving. That's why it is “No­Car Day” on September 22nd every year. For me, I like to go to school by bike. It is easy and healthy.

(1)Which two things does the passage talk about? (不超过5个词)

(2)When is “No­ Car Day” every year? (不超过5个词)

(3)What does the writer think of riding a bike? (不超过5个词)

【答案】 (1)Bikes and cars. (2)On September 22nd. (3)It is easy and healthy.

【解析】【分析】本文主要讲述了自行车和小汽车是两种重要的交通工具,但中国人仍然喜欢骑自行车的原因。

(1)根据第一段 Bikes and cars are two important (重要的) things. 可知,自行车和汽车是重要的交通方式,文章主要来围绕两件事物进行的,故答案为 Bikes and cars. (2)根据第三段

That's why it is “No­Car Day” on September 22nd every year.可知,无车日是在9月22日,故答案为 On September 22nd.

(3)根据倒数第一段 For me, I like to go to school by bike. It is easy and healthy. 可知,作者认为自行车简单并且健康,故答案为 It is easy and healthy.

【点评】考查任务型阅读。注意首先理解问题所问,带着问题从文中找到答案。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baomayou.com 版权所有 赣ICP备2024042794号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务